Куряча грудка “Два сири”: запікаю на свято замість великого шматка свинини

Кожного разу, коли треба запекти м’ясо, я купую що завгодно, окрім курятини. Не зрозумійте мене неправильно, шматочки філе в салаті, домашньому паштеті або бульйоні дуже смачні, але в духовці всі старання зійдуть нанівець: м’ясо таке сухе, що хочеться вилити півбанки кетчупу зверху.

В крайньому випадку, так завжди було раніше. А тепер я вмію готувати курячу грудку з сиром в духовці. І вам раджу навчитися.

Запіканка «Два сири» з моцарелою і чеддером – найкраще, що можна приготувати з курки. Я серйозно. Чеддер плавиться і покриває м’ясо особливою сирною скоринкою, а моцарелла тане і просочує кожен шматочок м’яса. Запікати таке чудо раджу виключно на свята. Але не тому що дорого, ні, скоріше навпаки. Просто захочеться їсти ще і ще, а фігура може постраждати при частому споживанні соковитої курячої грудки з сиром з духовки.

Складові:

  • Куряче філе – 900 г
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Чеддер – 100 г
  • Моцарелла – 100 г
  • Кріп – 1 пуч.
  • Кунжут – 2 ч. л.
  • Паприка за смаком
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.

Приготування:

Натріть очищену моркву. Подрібніть цибулю. Обсмажте овочі на соняшниковій олії.

Наріжте куряче філе тонкими пластинками. Накрийте шматочки харчовою плівкою і відбийте з обох сторін.

Збийте курячі яйця з паприкою. Наріжте моцарелу і чеддер тонкими пластинками. Подрібніть кріп.

Змастіть скляну форму соняшниковою олією. Викладіть на дно форми шматочок відбитого філе. Посоліть і поперчіть. Змастіть його яєчною сумішшю.

Викладіть в центр обсмажені цибулю і моркву, залишаючи по краях місце, а також кріп. Зверху покладіть чеддер (для наступного шару – моцарелу).

Повторюйте шари, поки не закінчаться продукти. Не забувайте чергувати сир. Верхнім шаром має бути відбите філе.

Змастіть верхній шар яйцем, посипте кунжутом. Запікайте курячу грудку з сиром всередині в духовці 45 хвилин при температурі 180 ° С.

Наріжте страву порційними шматочками, поки ще гаряча, і подавайте. Таке частування може стати повноцінною заміною запеченої свинини або яловичини «Веллінгтон» в святковому меню. Та ще й на запікання піде вдвічі менше часу, а в результаті завжди можна бути впевненим на всі 100%.

Готуйте курячу грудку, запечену в духовці з сиром і розповідайте про новий рецепті своїм гостям.

Джерело

Поділись


Новини партнерів