Секретний інгредієнт, який робить м’ясо м’яким

Дуже часто потрібно швидко зробити шматок м’яса м’яким! Як зробити так, щоб шматок жорсткої свинини або яловичини став м’яким і смачним? Розкриємо вам секретний інгредієнт просто зараз!

Якщо трапилося так, що тобі попався шматок старої, жилавої свинини або яловичини, не варто впадати у відчай. Звичайно, соковитий стейк з такого м’яса не вийде, а ось відмінне тушковане або запечене м’ясо – цілком. Розповімо, як врятувати ситуацію!

Існує ряд продуктів-помічників, які здатні розм’якшити навіть найжорсткішу підошву, додавши м’ясу соковитості і пікантні нотки.

Цибуля

Жодна м’ясна страва не обходиться без цибулі та цибулевого соку. Ти можеш нарізати цибулю півкільцями, дрібно нашаткувати, перекрутити через м’ясорубку або навіть натерти на тертці, потім змішати з м’ясом 1:1 і залишити на пару годин, поставивши зверху щось важке.

Гірчиця

Цей продукт – найкращий компаньйон м’яса! Гірчиця (у вигляді порошку або рідкого соусу) не тільки відмінно розм’якшує м’ясні волокна, але і додає пікантний аромат і легку гостроту. Просто намасти гірчицею цілий шматок м’яса або відразу наріж його на необхідні порції, витримай 15-20 хвилин, потім посмаж або постав запікатися.

Алкоголь

Сухе вино (червоне або біле), пиво, горілка. У вині м’ясо слід замочувати попередньо, а горілку (приблизно 50 г) доливають в уже до стари, яка готується, наприклад до печені або рагу. Пиво – чудовий варіант для того, щоб протушкувати в ньому цілий шматок свинини або яловичини.

Побоювання щодо алкоголю зайві: він повністю випаровується в міру теплової обробки.

Лимонний, гранатовий, ананасовий сік

Всі ці соки – відмінні розм’якшувачі, однак, використовуючи такий маринад, намагайся не перетримати в ньому м’ясо, щоб не отримати в результаті гуму.

Розсіл

Капустяний або огірковий розсіл – відмінний варіант, до речі! Надає страві пікантні нотки і солити її вже не потрібно.

Мінеральна вода

Це перевірений спосіб розм’якшення від кухарів зі стажем, причому краще вибирати мінералку лікувально-профілактичну, типу «Боржомі».

Крохмаль

Спробуй вимочити жорстке м’ясо у воді з розведеним у ній картопляним крохмалем – результат тебе здивує! Соковиті шматочки з хрусткою скоринкою тобі гарантовані.

Кефір

Змішай кисломолочний продукт з улюбленими ароматними прянощами і залий цією сумішшю м’ясо на пару годин.

Соєвий соус

Замариноване в соєвому соусі м’ясо на 1-1,5 години набуває насиченого темного кольору і характерного присмаку, а ткож стає м’яким.

Поекспериментувавши з різними маринадами, ти обов’язково підбереш варіант, який підходить до смаку. І ще один важливий момент в приготуванні будь-якого м’яса: ніколи і ні за яких умов не солити м’ясо заздалегідь! Сіль витягує з нього всі соки ще до початку приготування.

Запиши ці рекомендації! Тепер приготований тобою шашлик або стейк стане неймовірно смачним і соковитим!

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів