Що там у нас завалялося в холодильнику? Давайте приготуємо гарячі бутерброди. Адже гарячі бутерброди – відмінне рішення для сніданку або перекусу.
1. Гарячі бутерброди з картоплею
Складові:
- картопля – 3 – 4 шт.
- сіль
- перець
- хліб
- олія для смаження
Приготування:
Натерти сиру картоплю на тертці і посолити-поперчити за смаком, нарізати хліб або батон не надто товстими шматочками, зверху теж не товстим шаром розкласти рівненько картоплю.
Стороною, на якій знаходиться картопля, акуратно викласти на сковороду з розігрітою соняшниковою олією, обсмажити до золотистого кольору. Перевертати і обсмажувати хліб не треба.
Виходять смачні і швидкі гарячі бутерброди.
2. Гарячі бутерброди на швидку руку
Складові:
- сосиски – 3 – 4 шт.
- помідор – 1 шт.
- часник – 2 зубчики
- майонез – 1 ст. ложка
- кетчуп – 3 ст. ложки
- хліб пшеничний – 10 скибочок
- сир – 100 гр.
- зелень свіжа – за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
Приготування:
Сосиски нарізаємо дрібними кубиками і викладаємо в глибоку миску.
Помідор так само нарізаємо кубиками, зелень дрібно шаткуємо і додаємо в тарілку до сосисок.
Видавлюємо часник через прес.
Майонез і кетчуп викладаємо до решти інгредієнтів і все ретельно перемішуємо.
На деко викладаємо хліб і на кожен шматочок викладаємо по 1-1,5 ложки начинки.
Зверху посипте чорним меленим перцем.
Сир тремо на крупній тертці і посипаємо ним кожен шматочок, але не слід додавати занадто багато сиру, так як він в процесі запікання буде розтікатися по листу.
Ставимо бутерброди в заздалегідь розігріту духовку на 15 хвилин, а потім можемо оцінити результат всією сім’єю.
3. Ледачі бутерброди
Напевно у кожного залишається картопляне пюре, і ви як завжди думаєте: як його використовувати. Пропоную приготувати цю ліниву страву. Можна назвати їх ледачі пиріжки, можна гарячі бутерброди. Але суть не в назві, а в тому, що це дуже смачно. У нас є хлібець або батон або лаваш, що під рукою знайдеться.
Складові:
- батон
Шар 1:
- пюре – 200 гр.
- яйце – 1 шт.
- майонез – 2 ст. ложки
- цибуля зелена – 1 пучок
- перець
Шар 2:
- сир твердих сортів – 100 гр.
- майонез – 3 ст. ложки
- кріп
- перець
Приготування:
Намазати хліб шар 1, зверху – шар 2.
Кладемо наші бутерброди в духовку на 10 хвилин при 175ºC і вони готові.
4. Класичні гарячі бутерброди
Складові:
- яйце – 1 шт.
- майонез – 1 ст. ложка
- кетчуп – 1 ч. ложка
- сосиска (або ковбаса, за бажанням) – 1 шт.
- сир – 20 гр.
- хліб
Приготування:
Яйце, майонез і кетчуп перемішати.
Сосиску потрібно порізати на дрібні шматочки, сир натерти на тертці.
Додати зелень і спеції за смаком.
Цю суміш мажемо на скибочки батона (вистачить одного батона) і викладаємо їх на деко, змащене маслом.
Відправляємо в духовку на 5 хвилин.
5. Гарячий бутерброд «Ледача піца»
Вже з назви цього гарячого бутерброда можна зрозуміти, що готувати його просто і набір продуктів мінімальний. Такий гарячий бутерброд може виступати в ролі закуски при зустрічі з друзями або й чудово підійде на сніданок для всієї родини. Бутерброд виходить смачним, соковитим і з апетитною хрусткою скоринкою.
Складові:
- батон класичний – 1 шт.
- сир твердий – 250 гр.
- ковбаса варена – 300 гр.
- помідори – 2 шт.
- зелень – будь-яка, за смаком
- майонез – 4 ст. ложки
- кетчуп – 4 ст. ложки
Приготування:
Батон нарізати на тонкі, приблизно по 1 см, шматочки. Для нарізки м’якого хліба використовуйте ніж з зубчиками, щоб шматочки вийшли рівними і хліб не кришився.
Твердий сир і варену ковбасу (у мене це була докторська по ГОСТу) натираємо на крупній тертці.
Сир і ковбасу змішуємо з майонезом і кетчупом до стану однорідної маси.
Помідори нарізаємо кружечком.
Викладаємо отриману масу на нарізані шматочки батона, зверху кладемо по шматочку помідора.
Викладаємо наші бутерброди на змащене олією деко і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Подавати бутерброди слід в гарячому вигляді, хоча і холодні вони цілком їстівні)). Гарячі бутерброди «Ледача піца» готові.
6. Гарячі бутерброди з сосисками
Складові:
- батон нарізний
- майонез
- помідори 3 – 4 шт.
- сир 200 гр.
- сосиски 500 гр.
- зелень (цибуля, петрушка, кріп)
- рослинна олія
Приготування:
Батон нарізати не дуже товстими шматками.
Сир натерти на дрібній тертці.
Сосиски порізати дрібними кубиками.
Зелень нашаткувати.
Помідори порізати кільцями.
На змащене олією деко, кладемо батон.
Поверх батона викладаємо по два колечка помідора.
Зверху змішану масу з сиру, зелені, сосисок, майонезу. І посипаємо ще сиром.
Ставимо в духовку. Готуємо до того моменту, коли корочка сиру стане золотистого кольору.
7. Гарячі бутерброди «Міні-Піца»
Складові:
- батон – 1 шт.
Для начинки:
- ковбаса – 300 гр.
- сир – 200 гр.
- огірки мариновані (корнішони) – 150 – 200 гр.
- кетчуп «Лечо» з болгарським перцем – за смаком
- майонез – до смаку
- кріп – за смаком
Приготування:
Батон нарізати скибочками 1-1,5 см.
Майонез змішати з кетчупом в пропорції один до одного.
Огірки нарізати тонкими кружечками, ковбасу – квадратиками (або натерти на крупній тертці).
Сир натерти на дрібній тертці.
Кріп дрібно нашаткувати.
Батон підсушити в духовці до хрусткої скоринки (за смаком можна трохи натерти часником), змастити кетчупом з майонезом, покласти огірки, ковбасу, посипати сиром і кропом, помістити в розігріту духовку.
Випікати при температурі 170-180 градусів 5 хвилин (поки сир не розплавиться).
Смачного!