Надзвичайно смачні сосиски, запечені в картопляному тісті

Ви пам’ятаєте, якою була на смак ваша перша сосиска в тісті? Впевнені, ви стали відданим шанувальником цієї страви в ту мить, коли відкусили перший шматочок. І це абсолютно виправдано! Поєднання м’яса і тіста на рідкість вдале. Більш того, його можна і потрібно вдосконалити.

Пропонуємо вам випробувати рецепт сосисок в тісті з картопляного пюре – досить популярну варіацію класичної страви. Багатьом людям такий варіант подобається навіть більше за класичний завдяки ніжній текстурі картопляного тіста. Приготуйте і дайте свою експертну оцінку!

Складові:

  • Картопля – 1 кг
  • Яйце – 2 шт.
  • Пшеничне борошно – 200 г
  • Манка – 90 г
  • Вершкове масло – 25 г
  • Молочні сосиски – 10 шт.
  • Кунжут – 1 ст. л.
  • Сіль за смаком

Приготування

Помийте і очистіть картоплю, наріжте великими шматочками. Залийте водою, посоліть і варіть до готовності.

Злийте воду, зробіть пюре і дайте трохи охолонути. Потім додайте злегка підтале вершкове масло, розбийте 1 яйце і перемішайте.

Після цього висипте в пюре борошно і манку і замісіть тісто руками. Воно повинно вийти м’яким і легко збиратися в одну суцільну кулю.

Розділіть тісто на 10 рівних шматків. Кожен з яких розплющіть в руці, надавши йому форму овалу, а в центр покладіть сосиску.

Защипніть корж по всьому периметру або залиште кінчики сосиски неприкритими.

Щоб вирівняти готову ковбаску, покатайте її по столу.

Застеліть деко пергаментом і змастіть маслом. Викладіть сосиски з невеликим проміжком.

Кожну сосиску змастіть яйцем, посипте кунжутом і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів, на 25-35 хвилин.

Готові снеки остудіть і подавайте до столу.

Ця смакота хороша тим, що її можна брати на роботу, в школу або інститут в якості перекусу. Виходить повноцінна друга страва з гарніром, а це прекрасний вихід з ситуації, коли немає часу на кашеварство з розмахом.

Якщо вам сподобався цей рецепт, збережіть його і поділіться з друзями. Смачного!

Джерело

Поділись


Новини партнерів