За приготування цілої качки візьметься не кожна господиня, адже багато хто помилково вважає, що птиця вийде жорсткою, зі специфічним запахом.
Класична качка з яблуками – страва, яка доводить абсолютно протилежне: ароматне, м’яке, просмажене і дуже смачне м’ясо!
Правильне, оригінальне запікання дозволить не тільки полюбити рум’яну качку, а й зробить з вас справжню майстриню кулінарії.
Рецепт качки з яблуками повинен бути в арсеналі у кожної господині, і ходять чутки, що у чоловіків ця страва виходить смачніше. Але це тільки чутки, правда?
Складові:
- Качка – 1 шт.
- Яблуко – 500 г
- Сіль за смаком
Приготування:
З лимона слід вичавити сік, додайте сіль, перець.
Качку необхідно вимити, обсушити і натерти лимонною сумішшю, потім залиште її маринуватися на 1 годину.
Зелені яблука наріжте великими часточками, видаліть серцевину. Начиніть черевце качки яблуками, зашийте щільними нитками.
Крильця оберніть фольгою, щоб вони не пригоріли.
Змастіть деко, викладіть на нього тушку черевцем вгору і відправте в духовку на 2 години. Запікайте при температурі 200 градусів.
Час від часу поливайте качку соком, що утворився на деко.
За годину до кінця приготування знизьте температуру до 180 градусів, а за півгодини до кінця зніміть фольгу.