Класичне м’ясо по-французьки залишає позаду багато страв зі свинини, які можна приготувати в духовці. Воно й зрозуміло, адже під тягучим запеченим шаром сиру немає нічого зайвого. І все ж іноді може здатися, що чогось не вистачає …
Ми ризикнули довести рецепт м’яса по-французьки до ідеалу, і тепер вам залишилося тільки оцінити цей шедевр. М’ясо під шубою, на відміну від свого прототипу, не вимагає гарніру.
У деяких ресторанах подібні страви називають сковородою: клієнтові просто виносять запечене з овочами м’ясо під сиром в тому посуді, в якому його готували.
Складові:
- Свинина – 1 кг
- Цибуля – 3 шт.
- Помідор – 3 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Твердий сир – 250 г
- Зелень за смаком
- Сіль за смаком
Приготування:
Підготуємо інгредієнти, не змішуючи їх. Наріжте м’ясо великими шматками, посоліть і поперчіть його. Натріть картоплю і сир на крупній тертці, цибулю наріжте кільцями, а помідори – півкільцями.
Змастіть деко олією, викладіть на нього шарами м’ясо, цибулю, терту картоплю. Тепер змастіть помідори майонезом і викладіть їх поверх картоплі. Поставте в духовку на 40 хвилин при 200 градусах.
Не вимикайте духовку. Дістаньте деко, видавіть поверх м’яса з овочами часник і рясно посипте його сиром. Поставте в духовку ще на 5 хвилин.
Найпрекрасніше в цьому рецепті те, що він не класичний, а тому підійде будь-яке м’ясо. Тільки пам’ятайте, що яловичину спочатку потрібно добре замаринувати.
Рекомендуємо готувати і подавати страву порційно, наприклад, в горщиках або керамічних формах невеликих розмірів.
Як вам наша «гаряча сковорода»? Поділіться рецептом з своїми подругами, запевняємо, вони вам подякують.