Вірменський лаваш дарує безмежний простір для бурхливої кулінарної діяльності. Скільки різної смакоти призвичаїлися готувати з нього сучасні господині!
Ми пропонуємо вашій увазі ще одну оригінальну закуску з лаваша: гарячі рулетики з картоплею і грибами. Виходить смачно, швидко і ситно!
Складові:
- Лаваш – 2 шт.
- Картопля – 500 г
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Печериці – 300 г
- Зелень – 1 пуч.
- Соняшникова олія – 4-5 ст. л.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
Очищену картоплю відварити в підсоленій воді до готовності. Поки вариться, наріжте дрібно цибулину, підсмажте на 2 ст. л. соняшникової олії протягом 3 хвилин, додайте гриби, готуйте ще 5-7 хвилин.
Картоплю перетворіть на пюре, використавши трохи картопляного відвару, додайте гриби з цибулею, рубану зелень і подрібнений часник. Доведіть начинку до відповідного смаку, підсоліть і поперчіть.
На лист лаваша викладіть половину начинки, розмажте. Накрийте другим листом лаваша, поверх якого також потрібно розподілити начинку. Заверніть рулетом. Наріжте на невеликі шматочки шириною близько 2 см, обсмажте на розігрітій олії з обох сторін.
Рулети з лаваша подавайте гарячими, вони можуть бути і повноцінною другою стравою.
Незмінно популярне частування як на святковому столі, так і на пікніку. Розкажіть про рецепт друзям, їм він точно сподобається!