Неймовірно смачна скумбрія, приготована в пакеті за одну добу

Скумбрію люблять всі! Ну майже всі: певний відсоток людей просто не вміє її готувати. Пригадую ще, що хтось із подруг скаржився на неприємний запах при запіканні цієї риби. Якщо і ви солідарні з такою думкою (тому й тримаєтеся на відстані гарматного пострілу від цієї смачної корисності), поспішіть насолодитися рибкою сухого засолу.

Приготувати таку нескладно. Насамперед необхідно запастися харчовою плівкою і пластиковим пакетом, а також жирною неперемороженою рибиною вагою 500-600 г.

Складові:

  • Скумбрія -1 шт.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор – 1,5 ч. л.
  • Соняшникова олія – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Чорний перець (мелений) – 0,5 ч. л.

Приготування:

Скумбрію необхідно розморозити. Потім відріжте голову, хвіст і плавники, очистіть тушку від нутрощів. Особливу увагу приділіть видаленню чорної плівки всередині черевця, інакше посолена риба буде гірчити.

Зробіть два надрізи уздовж хребта, дістаньте його і очистіть філе від кісток, наскільки це можливо.

Викладіть половинки риби на відрізок харчової плівки черевцем вгору, посипте сіллю і цукром, полийте олією і викладіть на одну половину лавровий лист.

З’єднайте половинки філе і обмотайте плівкою в 2-3 шари. Потім помістіть рибу в пластиковий пакет і відправте в холодильник на добу. За цей час бажано рибу перевернути 1-2 рази.

Нехай вас не лякає короткий час посолу риби : для скумбрії цілком достатньо доби для того, щоб добре просочитися сіллю і спеціями. За бажанням можете замінити лавровий лист лимоном і додати трохи сухого орегано.

Джерело

Поділись


Новини партнерів