Скумбрію люблять всі! Ну майже всі: певний відсоток людей просто не вміє її готувати. Пригадую ще, що хтось із подруг скаржився на неприємний запах при запіканні цієї риби. Якщо і ви солідарні з такою думкою (тому й тримаєтеся на відстані гарматного пострілу від цієї смачної корисності), поспішіть насолодитися рибкою сухого засолу.
Приготувати таку нескладно. Насамперед необхідно запастися харчовою плівкою і пластиковим пакетом, а також жирною неперемороженою рибиною вагою 500-600 г.
Складові:
- Скумбрія -1 шт.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор – 1,5 ч. л.
- Соняшникова олія – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Чорний перець (мелений) – 0,5 ч. л.
Приготування:
Скумбрію необхідно розморозити. Потім відріжте голову, хвіст і плавники, очистіть тушку від нутрощів. Особливу увагу приділіть видаленню чорної плівки всередині черевця, інакше посолена риба буде гірчити.
Зробіть два надрізи уздовж хребта, дістаньте його і очистіть філе від кісток, наскільки це можливо.
Викладіть половинки риби на відрізок харчової плівки черевцем вгору, посипте сіллю і цукром, полийте олією і викладіть на одну половину лавровий лист.
З’єднайте половинки філе і обмотайте плівкою в 2-3 шари. Потім помістіть рибу в пластиковий пакет і відправте в холодильник на добу. За цей час бажано рибу перевернути 1-2 рази.
Нехай вас не лякає короткий час посолу риби : для скумбрії цілком достатньо доби для того, щоб добре просочитися сіллю і спеціями. За бажанням можете замінити лавровий лист лимоном і додати трохи сухого орегано.