Наступного дня від супу залишається лише порожня каструля: ситний але дуже легкий суп

Я не можу без супів. Можу їсти їх на обід і на вечерю, на перше і на друге. Мама з дитинства привчила, що гарячий суп треба їсти кожен день. Це корисно! Але чоловік і діти ставляться до перших страв байдуже. Щоб переманити рідних на свою сторону, в свою кулінарну книгу я додала багато незвичайних рецептів. Серед фаворитів – легкий, майже дієтичний «суп Шарікова». Саме так його називають в нашій родині.

Дієтичний варіант страви – це приготування на воді або овочевому бульйоні. Більш ситним вийде курячий суп з сирними кульками і шматочками вареної курки. Але незалежно від способу приготування суп завжди виходить відмінним!

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ СУПУ:

  • 2,5 л курячого бульйону або води
  • 1 велика цибулина
  • 1 морква
  • 5 середніх бульб картоплі
  • 4 ст. л. рослинної олії
  • зелень, сіль, перець за смаком

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ КУЛЬОК:

  • 100 г голландського сиру
  • 1 яйце
  • 100-130 г борошна
  • 2 ст. л. м’якого вершкового масла
  • сіль за смаком
  • суп з сирними кульками

ПРИГОТУВАННЯ:

Почни приготування з сирних кульок. Сир натри на дрібній тертці, додай вершкове масло, борошно, яйце і сіль. Заміси м’яке тісто. Постав його на 30 хвилин у холодильник.

Поки тісто в холодильнику, наріж картоплю кубиками і кинь в киплячий бульйон. Додай сіль і перець. Моркву і цибулю натри на тертці, злегка обсмаж овочі на рослинній олії і додай в суп.

Тим часом дістань з холодильника тісто і сформуй невеликі кульки розміром не більше, ніж лісовий горіх, інакше не проваряться.

По одному опускай кульки в каструлю. Перемішай і вари суп ще 5-10 хвилин (до готовності кульок).

Коли кульки будуть готові, додай нарізану зелень і вимкни вогонь. Розливай смачний суп по тарілках і клич близьких на обід. Смачного!

Джерело

Поділись


Новини партнерів