Щоб приготувати смачні черепашки, для початку потрібно придбати спеціальні макарони для фарширування. Підійдуть конкільоні, лумаконі і каннеллоні.
Головне в цій італійській страві – начинка, вона може бути різноманітною. Якщо приготувати черепашки з фаршем, страва буде нагадувати високоякісні пельмені. Спробуйте їх c соусом, вам сподобається!
Складові:
- Конкільоні – 30 шт.
- Яловичий фарш – 650 г
- Болгарський перець – 2 шт.
- Твердий сир – 70 г
- Зелена цибуля 70 г
- Овочевий бульйон – 300 мл
- Соняшникова олія – 4 ст. л.
- Пшеничне борошно – 3 ст. л.
- Молоко – 450 мл
- Вершкове масло – 2 ст. л.
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Сіль за смаком
Приготування:
Приготуйте начинку. Очистіть перець, наріжте його маленькими кубиками, зелену цибулю – кільцями. Обсмажте овочі на рослинній олії. Додайте фарш і тушкуйте 4-5 хвилин. Влийте бульйон, посоліть, поперчіть. Тушкуйте на малому вогні ще 25 хвилин.
Приготуйте соус. Розтопіть на сковорідці вершкове масло і всипте борошно. Перемішайте і готуйте 2 хвилини. Потім влийте частинами молоко. Посоліть і поперчіть. Готуйте до тих пір, поки соус не придбає консистенцію середньої густини. Додайте половину тертого сиру. Дайте охолонути і вилийте соус в форму для запікання.
Відваріть макарони до напівготовності. Нафаршируйте їх начинкою і викладіть в соус.
Поставте страву в розігріту до 170 градусів духовку на 15 хвилин.
Посипте зверху сиром, що залишився. Готуйте ще 3 хвилини.
Якщо ви замість фаршу покладете солодку начинку, у вас вийде оригінальний десерт.
Експериментуйте, радуйте близьких і діліться з ними рецептами!