Фаршировані ракушки з соусом бешамель – найкраща страва з макаронів, яку я коли-небуть куштувала

Щоб приготувати смачні черепашки, для початку потрібно придбати спеціальні макарони для фарширування. Підійдуть конкільоні, лумаконі і каннеллоні.

Головне в цій італійській страві – начинка, вона може бути різноманітною. Якщо приготувати черепашки з фаршем, страва буде нагадувати високоякісні пельмені. Спробуйте їх c соусом, вам сподобається!

Складові:

  • Конкільоні – 30 шт.
  • Яловичий фарш – 650 г
  • Болгарський перець – 2 шт.
  • Твердий сир – 70 г
  • Зелена цибуля 70 г
  • Овочевий бульйон – 300 мл
  • Соняшникова олія – 4 ст. л.
  • Пшеничне борошно – 3 ст. л.
  • Молоко – 450 мл
  • Вершкове масло – 2 ст. л.
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування:

Приготуйте начинку. Очистіть перець, наріжте його маленькими кубиками, зелену цибулю – кільцями. Обсмажте овочі на рослинній олії. Додайте фарш і тушкуйте 4-5 хвилин. Влийте бульйон, посоліть, поперчіть. Тушкуйте на малому вогні ще 25 хвилин.

Приготуйте соус. Розтопіть на сковорідці вершкове масло і всипте борошно. Перемішайте і готуйте 2 хвилини. Потім влийте частинами молоко. Посоліть і поперчіть. Готуйте до тих пір, поки соус не придбає консистенцію середньої густини. Додайте половину тертого сиру. Дайте охолонути і вилийте соус в форму для запікання.

Відваріть макарони до напівготовності. Нафаршируйте їх начинкою і викладіть в соус.

Поставте страву в розігріту до 170 градусів духовку на 15 хвилин.

Посипте зверху сиром, що залишився. Готуйте ще 3 хвилини.

Якщо ви замість фаршу покладете солодку начинку, у вас вийде оригінальний десерт.

Експериментуйте, радуйте близьких і діліться з ними рецептами!

Джерело

Поділись


Новини партнерів