Пропонуємо вашій увазі ласощі, які ви не знайдете ні в одній кондитерській. А все тому, що вони зроблені своїми руками. Приготувавши хоча б один раз домашні цукерки, ви в сторону магазинних більше не захочете навіть дивитися.
У інгредієнтах немає нічого надприродного: будь-який з них знайдеться у вас в шафці. Дивовижно смачні, вони просто тануть у роті! Приготування швидке і захоплююче, можна залучати і малюків.
Складові:
- Сухе молоко – 250 г
- Цукор – 300-350 г
- Вершкове масло – 100 г
- Вода – 100 мл
- Какао-порошок – 2-3 ст. л.
- Кардамон – 1 щіпка.
Приготування:
Приготуйте сироп. У сотейнику з товстим дном розчиніть цукор у воді, поставте посуд на вогонь, доведіть до кипіння. Після закипання потримайте на повільному вогні ще 7-10 хвилин до загустіння.
Зніміть сироп з вогню, додайте вершкове масло, перемішайте до однорідності.
Безперервно помішуючи, порціями всипте сухе молоко. У вас повинна вийти однорідна маса без грудочок. На цьому етапі потрібно додати до маси кардамон або інші ароматні спеції (корицю, ваніль). Поставте масу в холодильник на 30-40 хвилин.
Через відведений час дістаньте посуд із заготовкою. Зліпіть з маси вироби будь-якої форми, обваляйте їх в какао. Складіть вироби в контейнер і приберіть в холодильник.
Там вони зберігатися можуть до 5 днів.
Ось вам ще одна ідея: відокремте частину маси і додайте в неї какао. Самі ж цукерки обваляйте в кокосовій стружці. Так у вас вийде асорті. Цікава присипка виходить також з товчених кукурудзяних паличок.