Ніколи не купую копчену скумбрію. Беру три рибини, пляшку і готую дещо надзвичайне

Існує думка, що кращий спосіб приготування скумбрії – копчення. З тим, що в копченому вигляді вона запаморочливо смачна, ми сперечатися не будемо, але з кулінарної точки зору така страва поступається звичайному засолюванню. У цій статті ми розповімо вам, як приготувати найсмачнішу скумбрію, при цьому не вдаватися до тривалого томління продукту або використання рідкого диму.

Солона скумбрія дуже ніжна і соковита, до того ж її можна приготувати на будь-якій кухні (був би тільки холодильник). Щоб надати рибі легкої димної нотки рекомендуємо додати в маринад трохи карі, копченої паприки або навіть 100 мл віскі, яке володіє подібною нотою. Не забудьте додати трохи цукру: він посприяє тому, щоб риба  повністю просочилася маринадом, до кісток, а також вбереже її від надмірної солоності. Вийде і закуска, і друга страва. Втім, про всі плюси солоної риби ви точно знаєте. Залишається тільки приготувати її.

Складові:

  • Скумбрія -3 шт.
  • Вода – 1 л
  • Цибуля – 2 шт.
  • Чорний чай – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Цукор за смаком
  • Суміш перців за смаком

Приготування:

Почистіть тушки риб і обріжте їм голови. Дайте скумбрії трохи підсохнути на паперовому рушнику.

Готуємо маринад. Доведіть воду з цибулевим лушпинням до кипіння і проваріть до насиченого кольору. Тримайте на вогні ще 5 хвилин, а потім залиште на 10 – настоятися.

Додайте чай, сіль, цукор, перець і інші спеції за смаком (наприклад, карі або копчену парприку) і знову доведіть маринад до кипіння. Зніміть з вогню і залиште холонути.

Підготуйте пляшку для засолювання. Використовуйте звичайну пластикову для трьох риб або для кожної риби окремо. Зріжте верх. Потім покладіть скумбрію хвостом вгору, залийте її розсолом і залиште в холодильнику на 3 дні. Насичений смак і колір гарантовані!

Скумбрія – благородна риба. Перед її насиченим смаком складно встояти. Якщо бажаєте, щоб шкіра, нігті і волосся залишалися міцними і здоровими, обов’язково включіть цей продукт в меню: в скумбрії ідеально поєднуються жирні кислоти, які за це відповідають. Замініть пару м’ясних страв на страви з скумбрії – ви не пошкодуєте!

Джерело

Поділись


Новини партнерів