Кожен раз, перемелюючи м’ясо на фарш, винахідливі господині намагаються придумати, чим би таким урізноманітнити домашнє меню і що приготувати на вечерю замість нудних котлет. Ми вже ділилися з вами шикарним рецептом гнізд з фаршу, а тепер розповімо, як запекти соковитий фарш в ароматних «гніздах».
Ніжні тефтельки в капелюшках печериць під шаром тягучого сиру – прекрасна друга страва і відмінна закуска. Купуючи гриби для цієї смакоти, вибирайте ті, що побільше. Вам буде зручніше їх мити і фарширувати.
Обов’язково спробуйте цей рецепт, він стане вашим фаворитом!
Складові:
- Печериці – 9-10 шт.
- Свинячий фарш – 150 г
- Цибуля – 1-2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Вершкове масло – 20 г
- Соняшникова олія за смаком
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Петрушка – 0,5 пуч.
- Твердий сир – 100 г
- Сметана – 2 ст. л.
Приготування:
Візьміть великі печериці, відокремте ніжки від капелюшків, капелюшки промийте, обсушіть і присипте внутрішню частину сіллю.
Вимийте і подрібніть ніжки грибів і очищену цибулю. Обсмажуйте капелюшки грибів з двох сторін на суміші вершкової і соняшникової олії протягом 1 хвилини.
Потім обсмажте подрібнену цибулю і ніжки печериць до золотистого кольору. Вимийте, обсушіть і подрібніть зелень.
У глибокому посуді змішайте фарш з обсмаженою цибулею, ніжками печериць, зеленню і курячим яйцем. Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком і ретельно все перемішайте.
Нафаршируйте отриманою масою капелюшки печериць, присипте начинку натертим на крупній тертці твердим сиром. Покрийте сир сіточкою з сметани і поставте страву в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
Вуаля, апетитні фаршировані грибочки готові!