Основні правила приготування смачних сирників

Сирники люблять усі, але не у всіх вони виходять. Причина невдач, як правило, криється в тісті. Щоб воно було смачним і ніжним, скористайтеся кулінарними секретами і рецептами, перевіреними не одним поколінням.

4 головних правила смачного тіста:

Для приготування смачного тіста потрібно купити свіжий домашній сир середньої жирності. Від магазинного сиру, до складу якого входить порошкове молоко з рослинними жирами, краще відмовитися. Несвіжий кислий сир для приготування смачних сирників теж не особливо підходить, а знежирений продукт додасть їм сухості.

Щоб сирники вийшли повітряними і ніжними, сир бажано протерти через сито, щоб тісто стало однорідним і пишним.

Зазвичай в сирники додають пшеничне борошно, при бажанні йрго можна замінити манкою, а також додати в тісто крохмаль, який зробить сирники більш еластичними.

Від цукру бажано відмовитися, замінивши його шматочками солодких груш, яблук або абрикосів. Буде чудово, якщо ви додасте в сирники подрібнений мигдаль, фундук або кешью. Деякі кулінари вважають за краще додавати сухофрукти, зокрема – родзинки, попередньо замочені в коньяку або гарячій воді.

3 кращих рецепти сирників:

• Для класичних сирників вам знадобиться: 200 г сиру жирністю 18%, 1 яйце, 1 ст.л. манної крупи, 2 ст.л. борошна, 1 ч.л. ванільного цукру, 2 ст.л. тростинного цукру, вершкове масло – для смаження.

Ретельно перемішайте в мисці сир з яйцем, манною крупою, тростинним і ванільним цукром, після чого сформуйте сирники потрібного розміру, обваляйте їх у борошні й обсмажте на вершковому маслі до появи золотистого кольору.

• Для сирників з сухофруктами і горіхами візьміть: 250 г сиру, 1 яйце, 3 ст.л. борошна, 50 г родзинок, 50 г подрібненого мигдалю, цукрову пудру, вершкове масло – для смаження.

Змішайте сир з борошном, яйцем, пудрою, мигдалем і запареними / просушеними родзинками, розділіть тісто на кульки невеликого розміру, надайте їм форму сирників і обсмажте на сковороді.

• Для сирників з корицею підготуйте: 200 г сиру, 2-3 ст.л. цукру, 1 яйце, 2 ст.л. борошна, 1 ч.л. ванільного цукру, 1 ч.л. кориці, 1 щіпку солі.

Сир ретельно перемішайте з цукром, додайте борошно, яйце і ваніль, після чого змочіть долоні рослинною олією або водою – щоб тісто не прилипало. З отриманої сирної маси сформуйте ковбаску, обваляйте її в борошні і наріжте на невеликі сирнички. Обсмажте їх з двох сторін на середньому вогні і подавайте до столу.

Смачного!

Джерело

Поділись


Новини партнерів