Розкішна самса по-арабськи з фантастичною начинкою з фаршу та картоплі

Виявляється, смачну самсу можна покуштувати не тільки на курорті. Якщо ви наважитеся спекти її вдома, зрозумієте, що нічого більш соковитого і ситного не їли ще жодного разу в житті. Адже що може бути краще рум’яної випічки з начинкою з простих, зрозумілих і на 100% якісних інгредієнтів?

На цей раз ми поділимося з вами одним з найулюбленіших наших рецептів і детально розповімо, як приготувати фантастично смачну самсу по-арабськи. Ця страва не залишить байдужим жодного члена вашої родини. Запасайтеся необхідними інгредієнтами і біжіть на кухню творити чудеса.

Складові:

  • Пшеничне борошно – 2 скл.
  • Дріжджі – 1 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Молоко – 1 скл.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Соняшникова олія за смаком
  • Яловичий фарш – 600 г
  • Цибуля1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Сіль за смаком
  • Вершкове масло за смаком
  • Соус бешамель – 300 мл
  • Кріп – 0,5 пуч.
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.

Приготування

Просійте в глибокий посуд борошно, додайте сухі дріжджі, розпушувач, цукор і 1 ч. л. солі, влийте 4 ст. л. соняшникової олії, молоко і замісіть тісто.

Загорніть тісто в харчову плівку або пакет. Тим часом відваріть до готовності очищену картоплю, перебийте її на пюре з 50 г вершкового масла, додайте подрібнений кріп і гарненько все перемішайте.

Подрібніть і обсмажте до напівпрозорості цибулю, помістіть в сковороду яловичий фарш, гарненько все перемішайте і обсмажуйте м’ясо до готовності.

Приготуйте соус бешамель, змішайте його з м’ясним фаршем, сіллю і чорним меленим перцем.

Тісто розділіть на 9 частини. Кожну частину скачайте кулькою, помістіть на обробну дошку і накрийте харчовою плівкою. Залиште тісто на 15 хвилин.

Попередньо присипавши кульку тіста кукурудзяним крохмалем і борошном, розкачайте її в тонкий пласт. За допомогою силіконового пензлика змастіть середину коржика розтопленим вершковим маслом. Переверніть тісто змащеною стороною вниз.

У центр помістіть 1 ст. л. картопляного пюре і 1 ст. л. м’ясної начинки. Зберіть краї тіста в пучок. Одержаний «хвостик» перекрутіть, розкрийте краї і сформуйте самсу.

Викладіть страву на застелене пергаментом для запікання деко і відправте в розігріту до 190 градусів духовку. Випікайте самсу до рум’яної скоринки.

Вітаємо, надзвичайно ситна самса по-арабськи готова! Подавайте її теплою і з улюбленим гострим соусом.

Якщо вам сподобався рецепт, поділіться ним зі своїми друзями!

Джерело

Поділись


Новини партнерів