Виявляється, смачну самсу можна покуштувати не тільки на курорті. Якщо ви наважитеся спекти її вдома, зрозумієте, що нічого більш соковитого і ситного не їли ще жодного разу в житті. Адже що може бути краще рум’яної випічки з начинкою з простих, зрозумілих і на 100% якісних інгредієнтів?
На цей раз ми поділимося з вами одним з найулюбленіших наших рецептів і детально розповімо, як приготувати фантастично смачну самсу по-арабськи. Ця страва не залишить байдужим жодного члена вашої родини. Запасайтеся необхідними інгредієнтами і біжіть на кухню творити чудеса.
Складові:
- Пшеничне борошно – 2 скл.
- Дріжджі – 1 ч. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Молоко – 1 скл.
- Цукор – 1 ч. л.
- Соняшникова олія за смаком
- Яловичий фарш – 600 г
- Цибуля1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Сіль за смаком
- Вершкове масло за смаком
- Соус бешамель – 300 мл
- Кріп – 0,5 пуч.
- Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.
Приготування
Просійте в глибокий посуд борошно, додайте сухі дріжджі, розпушувач, цукор і 1 ч. л. солі, влийте 4 ст. л. соняшникової олії, молоко і замісіть тісто.
Загорніть тісто в харчову плівку або пакет. Тим часом відваріть до готовності очищену картоплю, перебийте її на пюре з 50 г вершкового масла, додайте подрібнений кріп і гарненько все перемішайте.
Подрібніть і обсмажте до напівпрозорості цибулю, помістіть в сковороду яловичий фарш, гарненько все перемішайте і обсмажуйте м’ясо до готовності.
Приготуйте соус бешамель, змішайте його з м’ясним фаршем, сіллю і чорним меленим перцем.
Тісто розділіть на 9 частини. Кожну частину скачайте кулькою, помістіть на обробну дошку і накрийте харчовою плівкою. Залиште тісто на 15 хвилин.
Попередньо присипавши кульку тіста кукурудзяним крохмалем і борошном, розкачайте її в тонкий пласт. За допомогою силіконового пензлика змастіть середину коржика розтопленим вершковим маслом. Переверніть тісто змащеною стороною вниз.
У центр помістіть 1 ст. л. картопляного пюре і 1 ст. л. м’ясної начинки. Зберіть краї тіста в пучок. Одержаний «хвостик» перекрутіть, розкрийте краї і сформуйте самсу.
Викладіть страву на застелене пергаментом для запікання деко і відправте в розігріту до 190 градусів духовку. Випікайте самсу до рум’яної скоринки.
Вітаємо, надзвичайно ситна самса по-арабськи готова! Подавайте її теплою і з улюбленим гострим соусом.
Якщо вам сподобався рецепт, поділіться ним зі своїми друзями!