Ця страва готується на раз, два, три… А смак просто супер. Кабачки з м’ясом і овочами – це щось!!!!

З настанням літа мені хочеться поділитися секретом, як приготувати найсмачніші кабачки з овочами і м’ясом. Неймовірно смачна соковита начинка з м’яса і помідорів прекрасно поєднується з кабачком. Ви можете подавати страву з гарніром або як закуску. Крім приємного і ароматного смаку, вона може похвалитися естетичним зовнішнім виглядом. До речі, кабачки нагадують закуски з тарталеток, які так люблять відвідувачі світських і громадських заходів. Ваші гості будуть насолоджуватися неперевершеним поєднанням овочів і смачного фаршу. Отже, давайте швидше готувати.

Складові:

  • 300 грам м’ясного філе;
  • 1 кабачок великого розміру;
  • одне куряче яйце;
  • одна середня цибулина;
  • парочка скибочок хліба (білого);
  • трохи молока (нам воно стане в нагоді для замочування хліба);
  • парочка зубчиків часнику;
  • сіль і чорний мелений перець (за смаком)
  • 20 грам твердого сиру;
  • помідор – 3 середніх штуки.

Покроковий рецепт

Для початку приготуємо фарш для нашої страви. Для цього беремо шматочок свинини (ви можете використовувати будь-яке інше м’ясо) і подрібнюємо його за допомогою блендера, м’ясорубки або комбайна: як забажаєте.

Хліб замочимо у воді на парочку хвилин, щоб він повністю розм’як. Після цього потрібно віджати рідину і покришити хліб в подрібнене м’ясо.

Нарізаємо дуже дрібно ножем часник (або подрібнити спеціальним пристосуванням), висипаємо до фаршу.

Очищаємо цибулю і за допомогою м’ясорубки (або інших пристосувань) перетворюємо її в консистенцію фаршу. Висипаємо суміш до решти інгредієнтів.

Вбиваємо яйце, заправляємо спеціями, злегка підсолюємо. Після цього перемішуємо гарненько все руками або ложкою до утворення однорідної консистенції.

Якщо хочете, то фарш можна змішати з відвареним рисом: тоді запечених кабачків з овочами вийде побільше. Для змішування необхідно дотримуватися співвідношення: рису беремо ⅓ від кількості фаршу, таким чином м’ясо не втратить соковитість.

Змішаний фарш поміщаємо в ємність, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 40 хвилинок.

Беремо помідори, промиваємо і починаємо нарізати часточками. Вичищаємо серцевину від насіння і перетинки, залишаючи тільки корпус. Після цього нарізаємо все маленькими кубиками і злегка подсолюємо овочі. Приправляємо перчиком для аромату.

Нарізаємо дуже дрібненько кілька зубчиків часнику, додаємо до нарізаних помідорів і гарненько перемішуємо.

Беремо кабачок будь-якого діаметру і нарізаємо шматочками: приблизно по півтора сантиметра шириною. Після цього акуратно видаляємо шкірку. Якщо ви використовуєте для рецепта кабачків з м’ясом молоді овочі, то можна не видаляти шкірку.

Після цього з кожного кружальця вирізаємо акуратно серединку. Якщо ви використовуєте молоді овочі, то її можна перекрутити і додати в фарш, щоб начинка стала більш соковитою.

Далі, якщо хочете, можна обсмажити трохи кабачок: для цього його треба злегка притрусити борошном і обсмажити до легкої скоринки золотистого кольору з обох сторін. Але можна не обсмажувати, а використовувати овоч в сирому вигляді.

Колечка кабачка солимо з одного боку, потім перевертаємо і також злегка присипаємо сіллю.

Беремо деко, на якому будемо запікати кабачки з овочами і м’ясом в духовці.

Відрізаємо пергамент для випічки і розстеляємо на деко. Після цього вкладаємо кільця рівномірно по всій площі.

Тепер накладаємо в центр кружечка фарш, щоб повністю заповнити простір. Вирівнюємо його за рівнем висоти колечка.

Так як у нас завдання приготувати кабачки з овочами, то далі поступаємо таким чином: наверх кружечка викладаємо нарізані помідори. Я ще люблю притрусити злегка тертим твердим сиром: тоді утворюється приємна золотава скоринка, та й сік з томатів буде триматися під сирною шапочкою. Якщо хочете, можна трошки додати майонезу: але це за бажанням.

Розігріваємо духовку до температури 180 градусів.

Запікаємо кабачки з м’ясом в духовці до готовності. На них повинна з’явитися золотава скоринка з сиру, а сам овоч можна легко проткнути ножем.

Після цього дістаємо запечені в духовці кабачки і подаємо на стіл.

Ось ви і дізналися, як приготувати кабачки з овочами в духовці. Це чудовий весняний блюдо відмінно поєднується з гарніром, а може бути і самостійною закускою.

Джерело

Поділись


Новини партнерів