Надзвичайно смачні, соковиті, ароматні, ніжні котлети «Пташине молоко» з сиром нікого не залишать байдужим, стануть прикрасою кожного столу, приведуть в повне захоплення оточуючих. Порадуйте своїх близьких!
Складові:
- 500 г курячого фаршу
- 2-3 скибочки пшеничного хліба
- 1 цибулина
- 2 сирих яйця
- 2 варених яйця
- зелень кропу або петрушки
- 200 мл молока
- 1/2 скл. борошна
- 100 г тертого твердого сиру
- 20 г вершкового масла
- сіль, перець за смаком
- сода на кінчику ножа
Спосіб приготування:
У невеликій глибокій мисці замочіть 2 -3 скибочки пшеничного хліба в 100 мл молока.
Ріпчасту цибулину і хліб разом з молоком пропустіть через м’ясорубку, помістіть в глибоку ємність.
Додайте сюди ж 500 г курячого фаршу, посоліть, поперчіть за смаком, ретельно вимішайте.
Тепер необхідно приготувати начинку для котлет. Для цього 2 яйця зваріть круто, остудіть.
Потріть на тертці яйця, 100 г твердого сиру, складіть в окрему глибоку миску.
Зелень петрушки або кропу ретельно помийте, обсушіть, подрібніть за допомогою ножа, додайте в цю ж ємність.
20 г вершкового масла помістіть на кілька хвилин в морозильну камеру, потріть на тертці дуже швидко, щоб не розтануло, додайте до яєць і сиру. Ретельно перемішайте отриману суміш.
Підготовлений фарш розділіть на шматочки однакового розміру. Кожен шматочок по черзі сформуйте в невеликий коржик. В середину кожного коржика викладіть невелику кількість начинки, сформуйте котлету.
Тепер необхідно приготувати кляр. Для цього в окремій глибокій мисці збийте 2 яйця з 100 мл молока, додайте ½ скл. борошна, соду на кінчику ножа, посоліть, поперчіть за смаком. Ретельно розмішайте.
У сковороду залийте невелику кількість рослинної олії, добре розігрійте її.
Кожну котлету занурте в кляр, помістіть в сковороду і обсмажте з двох боків до утворення рум’яної скоринки.
Готові котлетки можна подавати до столу з будь-яким гарніром, салатами.
Приємного всім апетиту!