Тірамісу по-новому: готується дуже швидко. Смачно, красиво та святково!

У цій статті ми розповімо вам про ледачий варіант знаменитого італійського десерту. Все буде швидко, просто і вже точно смачно. Необхідні інгредієнти підготуйте заздалегідь (бісквітний корж, морозиво, сир можна купити напередодні), щоб безпосередньо на збірку тірамісу ви витратили дуже мало часу.

Якщо плануєте подавати тірамісу дітям, замініть каву, в якій будете змочувати корж, на дитячий шоколадний напій або какао на молоці. Якщо ж ви готуєте десерт виключно для дорослих ласунів? Додайте до кави 1-2 ст. л. рому або коньяку.

Якщо немає можливості купити сир, ви запросто в домашніх умовах приготуєте маскарпоне з сиру та вершків. У холодильнику завжди буде запас для різних фруктових десертів і пирогів.

Складові:

  • ром – 1-2 ст. л.
  • бісквіт – 1 шт.
  • сир маскарпоне – 250 г
  • морозиво- 450 г
  • какао-порошок – 4 ст. л.
  • кава – 80 мл

Приготування:

Маскарпоне збийте з підталим морозивом. Половину отриманої маси відокремте і збийте з 2 ст. л. какао-порошку.

Склянкою, в якій буде подаватися десерт, виріжте з бісквітного коржа 8 кружечків з розрахунку 2 кружечка на 1 склянку. Кожен кружечок на секунду умочіть в каві.

Викладіть на дно склянки перший бісквітний кружечок. Зверху змастіть 1,5 ст. л. білого крему, потім 1,5 ст. л. коричневого крему. Повторіть чергування шарів.

Склянки затягніть плівкою і відправте в холодильник на 3-4 години. Перед подачею посипте десерт какао-порошком.

Готові десерти замість какао-порошку можна посипати шоколадною стружкою або подрібненими лісовими горіхами.

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів