Сезон молодої картоплі оголошується відкритим! Тепер можна щосили насолоджуватися цим ароматним гарніром. А ви знали, що відварена картопля найкраще зберігає свої смакові якості, якщо кидати її не в холодну, а вже в киплячу воду? Так коренеплід зберігає свої солодкуваті нотки.
Ми хочемо розвіяти міф про те, що молоду картоплю можна тільки варити, тому підготували для вас чудову добірку з найвдалішими рецептами. Не бійтеся експериментувати, вийде дуже смачно.
Відварена картопля з кропом
Вам знадобиться:
- 1-1,5 кг молодої картоплі
- 100-150 г вершкового масла
- сіль за смаком
- 1 пуч. кропу
- 2-3 зуб. часнику
Як приготувати:
За допомогою металевої губки очистіть бульби від шкірки. Картоплю гарненько вимийте і відваріть в підсоленій воді.
Поки вариться картопля, вимийте і подрібніть кріп, очистіть зубчики часнику і дрібно їх наріжте.
Коли картопля буде готова, злийте з каструлі воду, додайте до неї масло, всипте подрібнений часник і кріп. Накрийте каструлю кришкою і гарненько потрясіть її вміст.
Залиште картоплю під кришкою на 5 хвилин, щоб дати їй можливість просочитися ароматами. Перед подачею помістіть картоплю в глибокий посуд і полийте в каструлі маслом.
Запечена молода картопля
Вам знадобиться:
- 1 кг молодої картоплі
- 5 зуб. часнику
- гілочка розмарину
- 1 пуч. кропу
- 100 г вершкового масла
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
Як приготувати:
За допомогою металевої губки очистіть картоплю від шкірки. Розріжте бульби навпіл і відваріть їх в киплячій підсоленій воді до напівготовності (протягом 10 хвилин).
Потім вилийте з каструлі воду і обсушіть бульби. Викладіть їх в форму для запікання, додайте очищений роздавлений ножем часник, додайте сіль і перець. Вершкове масло наріжте невеликими кубиками і розкладіть поверх картоплі, додайте подрібнений розмарин.
Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Під час приготування рекомендуємо періодично перемішувати картоплю. Перед подачею присипте страву подрібненим кропом.
Молода картопля з сулугуні
Вам знадобиться:
- 1 кг дрібної молодої картоплі
- 3-5 зуб. часнику
- 2 ст. л. вершкового масла
- 200 г сулугуні
- зелень за смаком
- сіль за смаком
Як приготувати:
Очистіть картоплю від шкірки за допомогою металевої губки. Помістіть її в киплячу підсолену воду і варіть протягом 15 хвилин. Потім вилийте з каструлі воду і обсушіть її.
Очистіть і подрібніть часник. Викладіть в розігріту сковороду вершкове масло, розтопіть його і додайте часник, дайте маслу 20 секунд просочитися запахом і зніміть сковороду з вогню.
Відварену картоплю помістіть в форму для запікання і полийте її розтопленим вершковим маслом. Наріжте сулугуні скибочками шириною 1,5 см і накрийте ними картоплю. Поставте форму в розігріту до 200 градусів духовку і готуйте до тих пір, поки сир не розплавиться і не підрум’яниться.
Смажена молода картопля:
Вам знадобиться:
- 1 кг дрібної молодої картоплі
- 2-3 ст. л. соняшникової олії
- 1 пуч. кропу
- сіль за смаком
- 1 ч. л. вершкового масла
Як приготувати:
Ретельно вимийте і висушіть картоплю. Наповніть сотейник або глибоку сковороду соняшниковою олією.
Помістіть в ємність з маслом картоплю і готуйте її, періодично струшуючи, протягом 15-20 хвилин під кришкою.
Вимийте і подрібніть кріп, очистіть і дрібно наріжте часник. Присипте кропом і часником картоплю, гарненько все перемішайте і обсмажуйте під кришкою ще протягом пари хвилин, в кінці приготування додайте вершкове масло, перемішайте і зніміть картоплю з вогню.
Салат з молодої картоплі
Вам знадобиться:
- 500 г молодої картоплі
- 200 г зеленої квасолі
- 120 г сардин в маслі
- жменя оливок без кісточок
- сік половини лимона
- 1 ст. л. оливкової олії
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
- страви з молодої картоплі
Як приготувати:
Вимийте, наріжте на 3 частини картоплю і відваріть її до готовності. Невеликими шматочками наріжте квасолю і помістіть її в каструлю за 3 хвилини до готовності коренеплоду. Злийте воду і остудіть овочі.
Викладіть в салатник сардини, додайте сіль, перець, лимонний сік і розімніть сардини виделкою. Помістіть до сардин дрібно нарізані оливки, відварну картоплю і квасолю, додайте оливкову олію, гарненько все перемішайте, залиште на 15 хвилин і можете подавати до столу.
Сподіваємося, ми поповнили ваш арсенал вдалих рецептів. Рекомендуємо приготувати одну з цих страв, коли будете збиратися на природу, адже нічого не гармонує з картоплею краще соковитого шашлику.