Дуже ситний, сочний та ароматний заливний пиріг з молодою капустою, який ви приготуєте всього за декілька хвилин!

Цей пиріг особливо ціниться тим, що не вимагає зайвих зусиль та багато часу на своє приготування. Рідке тісто замішується зі швидкістю звуку, начинка готується в одну мить, так що підготовчих процедур від вас знадобиться мінімум. Змішати, нарізати, залити і запекти – духовка працює, ви відпочиваєте в очікуванні кулінарного тріумфу.

Основа начинки – молода капуста, але у фантазії немає меж. Список інгредієнтів в цьому випадку – чиста умовність. Відкриваєте холодильник, дивіться, що там. Печериці, болгарський перець, шпинат, варена куряча грудка, консервована кукурудза – що знайдете, те і додавайте!

Складові:

  • Кефір – 250 мл
  • Соняшникова олія – 30 мл
  • Капуста білокачанна – 500-600 г
  • Яйце – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Пшеничне борошно – 220 г
  • Зелена цибуля – 0,5 пуч.
  • Кріп – 0,5 пуч.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Приготування:

Яйця збийте з сіллю і перцем, не преставаючи збивати, поступово влийте кефір. Додайте просіяне борошно і перемішайте. У вас повинно вийти тісто як на оладки.

Капусту промийте, наріжте, перекладіть в глибоку миску, посоліть і злегка вимніть рукми. Додайте нарізані дрібно зелену цибулю і кріп. Цибулину наріжте дрібно і протушкуйте на олії. Додайте до підготовленої капусти, перемішайте.

Форму для випічки злегка змастіть соняшниковою олією, присипте борошном. Вилийте у форму половину тіста, потім викладіть начинку, зверху залийте тістом.

Поставте пиріг в духовку випікатися при 180 градусах (40-60 хвилин).

Заливні пироги – це особлива каста випічки, на користь якої роблять вибір господині, які цінують кожну вільну хвилину. Приготуйте і відразу кладіть в тарілку подвійну порцію. Рецепт неодмінно повинні дізнатися ваші друзі, поділіться з ними!

Джерело

Поділись


Новини партнерів