Надзвичайно ніжна та смачна фрітата з кабачками

У літню спеку, коли хочеться чогось легкого і соковитого, приготуйте ніжну фрітату з кабачками. Це надзвичайно просте і швидке блюдо, а смак і ніжність його просто заворожує! Так би його і їв! Але і тут можна не переживати: адже фрітата з кабачковою начинкою абсолютно дієтична. І якщо ви намагаєтеся стежити за своїм раціоном, то ця страва буде дуже доречною! А взагалі, гріх пропустити вітамінний сезон кабачків і не спробувати таку смакоту! Тому приєднуйтесь!

Складові:

  • кабачки – 800 грам;
  • яйця – 4-5 штук;
  • молоко – 50 мілілітрів;
  • цибуля середнього розміру – 1 штука;
  • часник – 2-3 часточки;
  • соняшникова олія – ​​2-3 столові ложки;
  • сіль, перець – за смаком;
  • зелень базиліка – за бажанням.

Покроковий рецепт:

1. Молоді невеликі кабачки нарізаємо півкільцями, товщиною приблизно 0,3-0,4 сантиметра. Якщо у вас досить великі кабачки, то нарізаємо їх чвертькільцями.

2. Цибулю кришимо дрібними кубиками, а часник пропускаємо через прес, натираємо на дрібну терку або нарізаємо маленькими кубиками.

3. У сковороді розігріваємо олію і кидаємо в нього подрібнену цибулю і часник.

4. Обсмажуємо, помішуючи, на середньому вогні до прозорості (за часом це приблизно 1-1,5 хвилини).

5. Не знімаючи сковороду з плити, додаємо кабачки і тушкуємо 6-7 хвилин, періодично помішуючи.

6. У миску вбиваємо яйця, додаємо сіль і мелений перець, молоко, і все злегка збиваємо (до однорідної маси).

7. Натертий на дрібній тертці твердий сир додаємо в яєчну суміш.

8. Листя базиліка рвемо руками і додаємо до яєць. Також можна використовувати будь-яку іншу зелень і приправи, які ви любите.

9. Додаємо тушковані кабачки (їх можна кидати і в гарячому вигляді, не потрібно чекати, поки вони охолонуть).

10. Форму для випічки (у мене діаметром 21 сантиметр) змащуємо вершковим маслом або соняшниковою олією і виливаємо в неї всю кабачкову масу.

11. Випікаємо 30-40 хвилин в розігрітій духовці до 180 градусів. Готову фрітату трохи охолоджуємо в формі (15-20 хвилин), а після перекладаємо на тарілку для подачі.

Фрітата з кабачками вийшла дуже ніжною, соковитою, навіть трохи солодкуватою. А як легко і швидко вона з’їдається: не встигла форму вимити, а її вже майже не залишилося! Вона смачна як в теплому, так і в холодному вигляді. За бажанням в начинку можна додати помідори, шматочки болгарського перцю або ковбасу. Приємного апетиту і будьте здорові!

Джерело

Поділись


Новини партнерів