Торт “Мурашник” з печива. Найкращий рецепт! Лише 10 хвилин на приготування!!!!

Торт «Мурашник» з печива – неймовірні солодощі, а приготувати такі ласощі можна дуже швидко. Спокусливо апетитний торт зі згущеним молоком відомий своїм особливим смаком і гідний будь-якого столу. Побалуйте своїх рідних солоденьким десертом до чаю – і вони будуть вам вдячні. Давайте приготуємо ніжний тортик без випічки, з печива, разом і ви переконаєтеся самі, що смачнішої і простішої страви просто не існує.

Складові:

  • горіхи за смаком;
  • печиво «пряжене молоко» – 600 грам;
  • варене згущене молоко – 500 грам;
  • вершкове масло – 100 грам;
  • сметана – 2 столові ложки;
  • 30 грам чорного (молочного) шоколаду.

Покроковий рецепт

1. Спочатку потрібно підготувати печиво. Для цього торта ідеально підійде печиво «пряжене молоко»: його потрібно пом’яти, але не в дрібну крихту (пом’яти руками або скористатися комбайном).

2. Варене згущене молоко (можна брати відразу варене згущене молоко, але я віддаю перевагу купити сире згущене молоко і зварити його в домашніх умовах) збиваємо за допомогою міксера. Під час збивання згущене молоко стане рідким.

3. Сметану (найкраще використовувати домашню, не дуже високої жирності) додаємо в збите згущене молоко і гарненько збиваємо міксером до однорідної маси.

4. Масло кімнатної температури нарізаємо невеликими кубиками і додаємо в згущене молоко. Крем для торта добре збиваємо.

5. Волоські горіхи подрібнюємо, а потім додаємо в крем подрібнені горішки і перемішуємо все міксером.

6. З’єднуємо крихту з печива з кремом і перемішуємо все до однорідної маси (дуже важливо, щоб печиво просочилося кремом: і вся маса повинна бути не рідкою, але і не густою. Дивіться: якщо під час вимішування бачите, що консистенція для торта рідкувата, то додайте ще печива).

7. Готову солодку масу для «Мурашника» викладаємо гіркою на плоскій тарілці (можна викладати згущену масу не тільки на тарілку, а й в будь-яку форму, яка у вас є) .Але мені подобається формувати тортик саме на тарілці: зробимо недбалу гірку, тим красивіше вийде тортик, коли застигне.

8. Чорний шоколад натираємо на дрібній тертці (можна молочний шоколад).

9. Присипаємо гірку тортика тертим шоколадом.

10. Ставимо торт в холодильник на одну годину для застигання.

Хочу додати від себе: для тортика потрібно використовувати печиво саме те, яке вказане за рецептом – воно м’яке, ніжне і добре кришиться. Торт з таким печивом просто супер. Я пробувала замінити це печиво на інше, але смак торта зовсім інший виходить.

Всього за 10 хвилин швидкий тортик з печива готовий. Я готую завжди солодкий «Мурашник» разом зі своєю маленькою донькою. Їй дуже подобається кришити печенюшки для тортика.

Джерело

Поділись


Новини партнерів