9 надзвичайно смачних салатів, які виручать Вас і в будні, і в свята

Кожен з цих дев’яти салатів підійде і для свят, і для буднів! Цінність цих 9 смачних салатів в простоті, оригінальності і смаку.

1. Салат з сухариками

Складові:

  • Огірок свіжий великий – 1 штука – за бажанням
  • Грудка куряча відварна (або куряча шинка) – 250 г
  • Сир твердих сортів – 70-100 г
  • Кукурудза – 1 банка
  • Часник – за смаком
  • Сухарики – за смаком
  • Майонез – за смаком

Приготування:

  1. Огірок нарізати невеликими шматочками.
  2. Курку або курячу шинку порізати довгастими брусочками.
  3. Сир так само порізати шматочками.
  4. З кукурудзи злити воду.
  5. Часник пропустити через прес.
  6. Все змішати з майонезом.
  7. Сухарики додати безпосередньо перед подачею, щоб вони не розмокнули, а залишилися хрусткими.

2. Салат з копченим сиром

Складові:

  • Морква (сира) – 1 штука
  • Сир копчений – 100 г
  • Ковбаса копчена – 100 г
  • Часник – 3 зубчики
  • Майонез – 2 столових ложки
  • Кукурудза консервована – 1 банка
  • Сіль перець.

Приготування:

  1. Моркву і сир натерти на тертці, ковбасу порізати соломкою.
  2. З кукурудзи злити воду.
  3. Часник пропустити через часникодавку.
  4. Додати майонез, перемішати і викласти у форму.
  5. Поставити в холодильник до подачі.
  6. Перед подачею перевернути на тарілку і прикрасити зеленню.

3. Хрусткий салат з ананасами і куркою

Складові:

  • Куряче філе – 300 г
  • Консервовані ананаси – 200 г
  • Твердий сир – 200 г
  • Білий хліб або батон – 100 г
  • Рослинна алія
  • Майонез на заправку

Приготування:

  1. Нарізаємо курку на невеликі шматочки і обсмажуємо її на рослинній олії до рум’яної скоринки.
  2. Нарізаємо батон на невеликі кубики і також засмажуємо його до золотистого кольору в тій самій олії, в якій смажилася курочка.
  3. Кубиками нарізаємо консервовані ананаси, на дрібній тертці тремо сир.
  4. Змішуємо обсмажене філе, сир, ананаси і хрусткі сухарики. Заправляємо наш салатик майонезом, викладаємо на великі салатні листя і подаємо до столу.

4. Салат з пекінської капусти з куркою

Складові:

  • Пекінська капуста – 300 г
  • Куряче філе – 1 штука
  • Огірок – 1 штука
  • Яйця – 4 штуки
  • Зелена цибуля – 1 пучок
  • Сіль, перець, майонез

Приготування:

  1. Ставимо відварювати куряче філе. Для аромату додаємо моркву, ріпчасту цибулю і лавровий лист. Бульйон можна потім використовувати для супу.
  2. Відварюємо яйця.
  3. Шаткуємо пекінську капусту. Дрібно ріжемо зелену цибулю. Огірок нарізаємо соломкою.
  4. Після того, як куряче філе зварилося, нарізаємо його дрібними кубиками. Дрібно кришимо яйця.
  5. Все викладаємо в салатник, перемішуємо, солимо і перчимо.
  6. Заправляємо майонезом і подаємо порційно.

5. Італійський салат з шинкою, сиром і овочами

Складові:

  • Шинка – 300 г
  • Помідори – 2 штуки
  • Перець болгарcький – 2 штуки
  • Макарони – 400 г
  • Кукурудза або зелений горошок (консервовані) – 1 банка
  • Сир – 200 г
  • Майонез – за смаком

Приготування:

  1. Відваріть макарони – краще використовувати ріжки або спіралеподібні макарони – в підсоленій вoді, злийте воду і дайте їм охолонути.
  2. Наріжте помідори і перець кубикaми, шинку – тонкими ломтикaми. Сир потріть на крупній тертці.
  3. Змішайте всі інгредієнти, заправте салат майонезом.

6. Салат з яйцем і шинкою

Складові:

  • Підкопчена шинка – 400-500 г
  • Яйця – 4 штуки
  • Солодкий перець – 1 штука
  • Огірок – 1 штука
  • Консервована кукурудза – 1 банка (350 г)
  • Невеликий пучок свіжого кропу
  • Майонез
  • Сіль

Приготування:

  1. Підготуйте інгредієнти: зваріть яйця, помийте болгарський перець, огірок і кріп в холодній воді, злийте воду з кукурудзи.
  2. Наріжте яйця у велику миску. Додайте кукурудзу і перемішайте.
  3. Наріжте шинку на тонкі довгі шматочки і додайте їх в миску.
  4. Поріжте перець на смужки. Очистіть огірок, розріжте його навпіл уздовж і наріжте на тонкі шматочки. Додайте все в миску.
  5. Наріжте свіжий кріп і додайте в салат. Все перемішайте, посоліть за смаком, потім додайте майонез і перемішайте ще раз.

7. Салат з куркою, квасолею і сиром

Нехитрий салатик з простих інгредієнтів, але дуже і дуже смачний – абсолютно не прісний, ситний і пікантний.

Складові:

  • Відварене куряче філе – 300 г
  • Квасоля (відварна або консервована) – 200 г
  • Сир (твердий) – 150 г
  • Кукурудза (консервована) – 400 г
  • Мариновані огірки – 3-4 штуки
  • Чорний хліб – 3 скибочки
  • Часник – 1 часточка
  • Сіль, майонез, пучок петрушки

Приготування:

  1. Часник почистити, натерти на дрібній тертці або пропустити через прес.
  2. Скибочки чорного хліба натерти сіллю і часником, нарізати кубиками і підсушити на сковороді без масла.
  3. Куряче філе нарізати невеликими шматочками.
  4. Мариновані огірки нарізати кубиками.
  5. З кукурудзи злити рідину.
  6. Сир нарізати тонкими брусочками або соломкою.
  7. Петрушку помити, обсушити, відрізати довгі стебла, зелень петрушки дрібно нарізати.
  8. У салатнику змішати куряче філе, квасолю, сир, кукурудзу, мариновані огірки, петрушку і часникові сухарики з чорного хліба, додати майонез, салат ще раз перемішати.

8. Швидкий салат з квасолею і крабовими паличками

Калорійність: 105 ккал в 100 г

Складові:

  • Квасоля червона у власному соку – 200 г
  • Яйця варені – 2-3 штуки
  • Крабові палички – 200 г
  • Сметана, сіль, перець, зелень

Приготування:

  1. З квасолі злити сік.
  2. Крабові палички, яйця і зелень дрібно порізати.
  3. Потім все змішати, посолити, поперчити за смаком і заправити сметаною.

9. Салат з корейською морквою

Складові:

  • Печериці – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 штуки
  • Яйця варені – 4 штуки
  • Філе куряче – 300 г
  • Корейська морквина – 300 г
  • Твердий сир – 100 г
  • Майонез
  • Сіль

Приготування:

  1. Салат можна готувати на одну велику тарілку або на 2 середніх. Викладати шарами або просто все перемішати і посипати тертим сиром.
  2. Гриби помити, покришити, цибулю почистити і нарізати дрібно. Разом з грибами посмажити на сковороді, на рослинній олії, викласти на тарілку, посолити і змастити майонезом.
  3. Яйця відварити, дрібно покришити, посолити і змастити майонезом.
  4. Куряче філе попередньо відварити і нарізати дрібно, посолити, змастити майонезом.
  5. Викласти корейську моркву, змастити майонезом.
  6. На середній тертці натерти сир і посипати.

Джерело

Поділись


Новини партнерів