Дивовижний пиріг з яблуками та заварним кремом

Навряд чи хтось відмовиться від рум’яного і неймовірно ароматного яблучного пирога з заварним кремом. У його пісочному тісті захована дивовижно-смачна яблучна начинка. А крем з цього десерту, просто тане в роті. Тому, посмакувавши цим пирогом, ви отримаєте масу задоволень!

Складові:

  • Борошно – 360 гр;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Розпушувач – ½ ч. л.;
  • Вершкове масло – 180 гр;
  • Яйце – 1 шт;
  • Цукор – 150 гр;
  • Сметана – 2 ст. л;

Для крему:

  • Молоко – 350 гр;
  • Яйце – 1шт;
  • Крохмаль – 2 ст. л.;
  • Цукор – 4 ст. л.;
  • Ванільний цукор – 1 пакетик;
  • Яблука – 3-4 шт.

Приготування:

  1. У глибоку миску просіваємо борошно, додаємо сіль і розпушувач.
  2. Додаємо розм’якшене масло і перетираємо з борошном в крихту.
  3. Додаємо яйце, цукор, сметану і замішуємо тісто. Скачуємо його в кулю і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
  4. Для крему в сотейник вбиваємо яйце, додаємо цукор, ванільний цукор, крохмаль.
  5. Виливаємо холодне молоко, перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, постійно помішуючи і знімаємо з вогню.
  6. Ділимо тісто на два нерівних шматки ⅓ і ⅔. Більшу частину розгортаємо і викладаємо в роз’ємну форму, формуючи бортики.
  7. Чистимо яблука, видаляємо серцевину і нарізаємо шматочками. Викладаємо в тісто. Заливаємо яблука гарячим кремом.
  8. Частину тіста, що залишилася, розгортаємо і нарізаємо смужками.
  9. Викладаємо смужки у вигляді решітки поверх крему.
  10. Розігріваємо духовку до 180 С і ставимо випікатися на 40-50 хвилин.
  11. Дістаємо пиріг, даємо охолонути і дістаємо з форми. Нарізаємо шматочками і подаємо до столу.

Смачного!

Джерело

Поділись


Новини партнерів