Надзвичайно смачний лимонний тарт від Джеймі Олівера

364

Лимонний тарт – класичний французький десерт, який вже давно полюбився ,багатьом людям майже у всіх країнах світу. Тонка пісочна основа і освіжаюча кисло-солодка лимонна начинка підкорюють з першого шматочка. Фірмовий рецепт, зауважимо дуже простий і зрозумілий, є і у Джеймі Олівера. Візьміть собі його на замітку!

Складові

для тіста:

  • борошно 250 грам;
  • вода холодна 2 ст. ложки;
  • вершкове масло 120 грам;
  • цукрова пудра 75 грам;
  • яєчні жовтки 3 шт.

для начинки:

  • яйця середні 5 шт .;
  • цукрова пудра 150 грам;
  • лимонний сік 100 мл (приблизно 4 лимона);
  • лимонна цедра 2 ст. ложки;
  • вершки жирні 150 мл.

для прикрас:

  • цукрова пудра;
  • скибочки лимона;
  • гілочки розмарину.

Приготування:

  1. З’єднати в мисці цукрову пудру, 2 жовтки і розм’якшене вершкове масло.
  2. Додати просіяне борошно і перетерти масу в крихту.
  3. Влити 2 ст. л. води і замісити гладке пісочне тісто.
  4. Скачати тісто в кулю, обмотати харчовою плівкою і поставити в холодильник на 1 годину.
  5. По закінченню часу дістати тісто з холодильника і розкачати на присипаній борошном поверхні.
  6. Форму для випічки (діаметр 22-24 см) змастити маслом, злегка присипати борошном і викласти тісто. Сформувати бортики і проколоти тісто виделкою в декількох місцях.
  7. Поставити форму з тістом в морозилку на 20 хвилин.
  8. Дістати форму з тістом з морозилки, застелити тісто пергаментом і викласти на пергамент щось важке (горох, квасоля).
  9. Відправитити форму з тістом і вантажем в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин і випікати до появи рум’янцю на краєчках тіста.
  10. Дістати тісто з духовки, прибрати вантаж і повернути в духовку ще на 15-20 хвилин.
  11. Щоб тісто не підгоріло, можна накрити форму фольгою.
  12. Жовток, що залишився, злегка збити віничком або виделкою і змастити ним тісто всередині.
  13. Поставити форму в духовку ще на 1 хвилину.
  14. Приготувати начинку: з’єднати в мисці жовтки, цукрову пудру, лимонний сік, лимонну цедру, вершки і збити все до однорідної маси за допомогою міксера.
  15. Вилити начинку в форму з основою і відправити в розігріту до 160 градусів духовку ще на 30-35 хвилин, поки начинка не застигне.
  16. Готовий тарт дістати з духовки і дати охолонути у формі протягом 2 годин.
  17. Перед подачею посипати тарт цукровою пудрою.
  18. За бажанням готовий десерт прикрасити скибочками лимона і гілочками розмарину.
  19. Подавати до чаю або кави.

Смачного!

Джерело

Поділись


Магазин