Як приготувати ідеально тонкі млинці на молоці

12 лютого починається тиждень Масляної, і ми підготували для вас кращий покроковий рецепт тонких млинців на молоці. Таке частування добре тим, що в нього зручно загортати будь-яку начинку – ягідну, м’ясну, грибну або рибну. Поява на млинцях дірочок залежить виключно від сильного прогрівання сковорідки.

Складові:

  • Молоко – 350 мл
  • Яйця – 2 шт
  • Борошно – 180 г
  • Масло вершкове або рослинне – 1 ст.л
  • Цукор – 1 ст.л
  • Сіль – 1/4 ч.л

Спосіб приготування:

Перед тим як почати готувати, необхідно заздалегідь дістати яйця і молоко з холодильника – вони мають мати кімнатну температуру, адже тільки тоді зможуть забезпечити тісту правильну консистенцію. Вершкове масло необхідно розтопити за годину до початку приготування.

1. Збити віничком яйця, сіль і цукор. Далі перемішати до однорідного стану, щоб цукор і сіль розчинилися.

2. До яєчної маси додати половину молока і перемішати всю суміш. Потім просіяти в тісто все борошно, щоб воно наситилося киснем і не з’явилися грудочки.

3. Перемішати тісто і додати до нього молоко, що залишилося. Потім додати масло. За консистенцією тісто має нагадувати рідку сметану. Якщо воно вийшло густуватим, то необхідно додати воду. Якщо рідкуватим, то просійте в нього ще трохи борошна.

4. Добре розігріти сковорідку і змастити олією.

5. Налити ополоником тісто і прокрутити сковорідку по колу, щоб тісто лягло рівним і тонким шаром. Як тільки краї млинця потемніють, перевернути його на іншу сторону.

6. Перекласти кожен готовий млинець на тарілку, змастивши зверху вершковим маслом.

Поділись


Новини партнерів