Стейк з лосося зі шпинатом і вершковим соусом

Для того, щоб приготувати цей смачнющий стейк з лосося

Вам знадобиться:

  • Курячий бульйон – 30 г
  • Лосось – 120 г
  • Вершковий соус – 100 мл
  • Лимонний фреш – 5 мл
  • Шпинат – 40 г
  • Ароматна олія – 10 мл
  • Сіль – 1 г

Приготування:

Лосось посолити і обсмажити на ароматній олії по 1 хвилині на кожній стороні, потім полити лимонним фрешем, посолити і прибрати в духовку на 5-7 хвилин при температурі 180-190 градусів. Вершковий соус і курячий бульйон змішати і підігріти. Викласти на блюдо соус, шпинат і готовий лосось.

Для вершкового соусу

  • Біле сухе вино – 90 г
  • Куркума – 10 г
  • Ріпчаста цибуля – 25 г
  • Соняшникова олія – ​​10 мл
  • Вершки 33% – 100 мг
  • Сіль – 1 г
  • Лимонний фреш – 1 мг

Приготування:

Цибулю нарізати пір’ям і обсмажити на олії до золотистого кольору. Додати вино і вершки, довести до кипіння і зменшити газ, томити 10 хвилин, помішуючи віничком, потім додати куркуму, сіль і лимонний фреш, зняти з вогню, процідити через сито.

Для ароматного масла:

  • Оливкова олія – ​​5 мл
  • Соняшникова олія – ​​5 мл
  • Свіжий розмарин – 1 г
  • Рожевий перець горошок – 5 г
  • Чебрець – 1 г
  • Часник – 1 г

Приготування:

Змішати всі інгредієнти, довести до кипіння, дати охолонути.

Поділись


Магазин