Дивовижно смачна куряча грудка зі шпинатом

126

Спробуйте приготувати дивовижно смачну курячу грудку зі шпинатом за рецептом бренд-шефа одного з відомих ресторанів Михайла Коломацького.

Вам знадобиться:

  • Куряча грудка – 2 шт
  • Сіль морська велика – 2 г
  • Перець чорний грубого помелу – 1 г
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Шпинат – 50 гр
  • Сир моцарела – 50 г
  • Вершки 20% – 50 мл
  • Червона цибуля – ½ цибулини
  • Помідор – 1 шт.
  • Сир пармезан – 5 г
  • Крем бальзамічний – 5 г
  • Петрушка – 1 гілочка
  • Базилік – 1 гілочка
  • Оливкова олія – ​​1 ст.л.
  • Тростинний цукор – 1 ст.л.
  • Картопляне пюре – 200 г

Приготування:

Дві курячі грудки змастити маслом, приправити сіллю і перцем з обох сторін. Помістити грудки на гриль-сковороду і обсмажити ≈3 хвилини, потім філе перевернути на іншу сторону і продовжувати обсмажувати ≈3 хвилини до готовності.

Розрізати помідор на дві половини, змастити оливковою олією, сіллю і перцем. Запекти помідор в духовці, перекласти на піднос для запікання. Натерти сир пармезан на дрібній тертці і рівномірно посипати половинки помідора. Помістити запікати в духовку повторно, поки сир не розплавиться, до появи золотистої скоринки.

Шпинат припустити і згасити з вершками до загустіння. Додати попередньо натертий сир моцарелла.

Червону цибулю порізати півкільцями і обсмажити до золотистого кольору. Додати тростинний цукор і карамелізувати цибулю.

На тарілці розмістити запечений помідор, покласти одну курячу грудку на тарілку, поруч викласти картопляне пюре (попередньо приготоване).

Розмістити начинку зі шпинату на одну половинку курячої грудки, зверху на шпинат розмістити другу курячу грудку.

Викласти по всій поверхні карамелізовану цибулю. Прикрасити курячі грудки бальзамічним кремом. Всю страву прикрасити подрібненою петрушкою і листочками базиліку.

Поділись


Магазин