Правила прання пуховиків вдома. Як правильно це робити, щоб не зіпсувати одяг

Пуховик — досить поширений різновид одягу взимку. І це не дивно, адже він надзвичайно теплий та комфортний. Правда, доглядати за такою річчю нелегко, адже прати її доводиться лише в хімчистці. Щоб пуховики довго носились та добре виглядали, потрібно виконувати декілька правил з чищення та прання.

Підготовка до прання

Самостійне прання пуховика завжди починається з підготовки.

  • Для початку уважно розгляньте виріб і визначте його проблемні ділянки. Найбільш проблемні місця потрібно намилити за допомогою щітки та господарського мила.
  • Відстебніть всі знімні деталі і вставки. Їх колір часто не збігається з кольором виробу, тому їх слід прати окремо.
  • Захистіть фурнітуру і хутро за допомогою щільної упаковки з поліетиленових пакетів і скотчу. Переконайтеся, що в кишенях не залишилося сторонніх предметів.
  • Якщо пуховик дуже забруднений, замочіть його на кілька годин в рідкий миючий засіб.

Починайте прання

Щоб добре випрати пуховик, беріть миючі засоби тільки рідкі, тому, що порошкові не виполіскуються та залишають розводи на виробі. Вода повинна бути не більше 30 градусів.

Програму вибирайте: „Делікатне”, „Ковдра пухова” чи „Ручне”. А віджимайте на максимумі.

Корисні поради

Додатково покладіть в барабан 3-4 тенісних м’ячики або кульки для прання. Під час чистки вони будуть м’яко битися в поверхню виробу, збиваючи його. Як натуральний, так і синтетичний наповнювач ваших пуховиків не зіб’ється в грудочки. Крім того, кульки підвищують ефективність миючого засобу і дозволяють відіпрати важкі плями. Цей маленький секрет прання допоможе вам досягти того ж результату, що дає професійна чистка.

Джерело

Поділись


Новини партнерів