14 лютого: історія і традиції Дня святого Валентина

Завтра практично в усьому світі відзначатимуть День святого Валентина. Це свято існує вже більше 16 століть і його походження покрито безліччю таємниць і легенд.

Ми пропонуємо Вам дізнатися про традиції Дня святого Валентина, а також про те, що можна подарувати своїй другій половинці в це романтичне свято.

Історія свята

Згідно з однією легендою, в 269 році римський імператор Клавдій II хотів завоювати світ, але йому постійно не вистачало воїнів. Одного разу, він вирішив, що чоловіки відмовляються боротися за нього через свої сім’ї. Тому Клавдій заборонив чоловікам і жінкам одружуватися через кохання.

Але, простий священик Валентин був не згоден з таким наказом правителя і таємно вінчав закохані пари. Клавдій дізнався про це і Валентина посадили в темницю, засудивши до страти.

Поки святий перебував у в’язниці і очікував виконання вироку, він познайомився з прекрасною донькою наглядача – Юлією і закохався в дівчину. Перед смертю написав коханій зізнання в любові – валентинку, де розповів про свої почуття, і підписав її “Твій Валентин”.

Традиції і прикмети Дня святого Валентина

Основні традиції свята полягають у висловленні своїх почуттів і врученні листівок-валентинок. Зазначимо, що якщо в цей день дівчина побачить у небі горобця, то їй слід остерігатися несерйозних залицяльників, а синиця в небі символізує вірного нареченого.

Що подарувати на День святого Валентина

Головним подарунком в цей день буде звичайно ж валентинка, оскільки ця мила листівка є головним символом і атрибутом свята. До того ж, до неї можна презентувати своїй другій половинці щось більш суттєве й цікаве.

Щоб порадувати свого чоловіка 14 лютого можна вибрати незвичайний і цікавий подарунок. Наприклад, стрибок з парашутом або “сексуальні” солодощі.

Порадувати кохану в цей день можна красивим букетом або незвичайними прикрасами.

Джерело

Поділись


Новини партнерів