44 геніальних способи очистити всі закутки вашого будинку

Прибирання в будинку або квартирі – обов’язкове, але не найулюбленіше наше заняття. Але кожному хочеться, щоб його будинок був найчистішим і сяючим.

У цій статті ми поділимося геніальними хитрощами, які допоможуть вам навести ідеальну чистоту.

Блискучі крани

На 30-40 хвилин обгорніть кран змоченим в оцті паперовим рушником, і після цього він буде блищати як новий.

Білосніжні краї ванни

Намочіть відбілювачем шматочки вати, обкладіть ними брудні краї ванни і залиште їх там на одну ніч. Після такої процедури вся цвіль гарантовано зникне і краї вашої ванни знову стануть білими.

Чисті дзеркала

Протріть дзеркала білим оцтом, наполовину розведеним водою. Додайте в розчин кілька крапель лимонного соку або будь-якої ефірної олії, яка подарує вам приємний аромат.

Видалення іржі

Витерти іржаві плями можна половинкою лимона, яку перед цим необхідно вмочити в сіль, і всі вони зникнуть.

Позбавитися пилу на вентиляції

Після того, як помиєте вентиляційний люк, натріть його воском – це в подальшому значно зменшить вірогідність виникнення пилу.

Миття стін та стелі

Просто і геніально: мийте стіни за допомогою звичайної швабри.

Блискуча ванна

Наповніть ванну гарячою водою і розчиніть в ній подвійну норму будь-якого кисневого відбілювача. Залиште цей розчин у ванні на всю ніч, і до неї повернеться її колишня блискуча білизна.

Позбавлення від мильних плям на склі

Відмити скло душової кабінки від мильних розводів можна за допомогою жорсткої кисті і будь-якого засобу для очищення скла.

Шліфування змішувачів

Нанесіть на серветку трохи дитячої олії і протріть корпус кранів. Після цього відполіруйте всі крани до стану блиску.

Видалення іржавих плям

Очистити будь-які поверхні від іржі допоможе суміш винного каменю і лимонного соку. Вам потрібно всього лише потерти пляму цією сумішшю за допомогою зубної щітки.

Очищення гранітних поверхонь

Щоб ефективно очистити гранітні плити, змішайте в розпилювачі 2 чашки води, 1/4 склянки спирту і 5-6 крапель рідкого мила та протріть цим розчином поверхні.

Чисті ручки шаф і дверей

Почистити всі меблеві та дверні ручки можна за допомогою масляного мила і зубної щітки.

Чиста кахельна плитка

Очистити плитку і шви між нею ви можете за допомогою звичайної харчової соди. Також сода запобігає ковзанню і прилипанню губки до поверхні жирної плитки.

Очищення раковини

Спочатку треба посипати зволожену поверхню раковини харчовою содою, потім приберіть соду і протріть раковину губкою, змоченою невеликою кількістю перекису водню. Всі плями і подряпини зникнуть без сліду.

Чиста мікрохвильова піч

Просто поставте у мікрохвильовку миску з водою і лимонами на 5 хвилин і подивіться, що вийде!

Очищення духової печі

Зробіть пасту з 1 чашки харчової соди, 1 ст. л. мила і води. За консистенцією паста повинна нагадувати тісто для млинців. Потім змастіть нею всі брудні місця в печі і встановіть таймер на 15 хвилин. Після цього змийте пасту і протріть поверхню печі сухою ганчіркою.

Очищення електричної плитки

Нанесіть на конфорки електричної плитки пасту з харчової соди, мила і води і залиште її на 15-20 хвилин. Після цього ретельно вимийте конфорки і дайте їм добре висохнути.

Чиста газова плита

Пасту з соди, води і декількох крапель перекису водню нанесіть на плями, яких важко позбутись на поверхні плити. Залиште на 5-10 хвилин і ретельно протріть ці місця губкою або рушником – плями зникнуть.

Очищення духовки

Поверхню дверцят духовки треба посипати содою і покласти на неї попередньо змочену в мильній воді ганчірку або рушник. Залиште все так на 15 хвилин. Потім ретельно круговими рухами цим же рушником протріть поверхню духовки.

Швидке позбавлення від масляних плям

Нанесіть пару крапель мінеральної олії на чистий паперовий рушник і протріть ним брудні місця. Після того, як закінчите очищення всіх плям, протріть поверхню ще раз чистою ганчіркою або іншим паперовим рушником.

Миття вентиляції

Видалити пил і всі шкідливі речовини з вентиляційних отворів можна за допомогою ганчірки, яку необхідно намотати на ніж. Попередньо змочіть ганчірку миючим засобом.

Чистий вентиляційний фільтр

Замочіть брудний фільтр в гарячій воді з кількома краплями бури на 15 хвилин. Потім ретельно помийте фільтр і висушіть його.

Дерев’яні кухонні дошки

Якщо ви хочете надати своїм кухонним дошкам свіжого вигляду, просто посипте їх сіллю і протріть лимоном, бо він вбере всі неприємні запахи, а сіль допоможе позбутися від плям.

Пластикові кухонні дошки

Замочіть пластикові кухонні дошки на годину у хлорці, і вони порадують вас своїм виглядом.

Очищення жалюзі

Обмотайте щипці, які у вас є, вологою ганчіркою і за допомогою цього хитрого, але нескладного пристрою протріть всі жалюзі у будинку.

Миття вікон

А ви знали, що розрізана навпіл цибуля ідеально миє скло? Просто протріть половинкою цибулини скло, і ви побачите результат. Не хвилиюйтеся – запаху зовсім не лишиться.

Підлога і покриття підлоги

Очистіть плями на килимі за допомогою мила і декількох крапель перекису водню.

Видалення плям на килимі

Розбавте білий оцет водою у пропорціях 1/2 і змочіть цим розчином ганчірку або рушник. Накрийте пляму змоченим рушником і встановіть на нього парову праску приблизно на 30 секунд.

Чистка праски

Очистити підошву праски можна за допомогою оцту або харчової соди.

Усунення неприємого запаху з раковини

Обережно видалити все сміття зі зливу раковини можна за допомогою зубної щітки. Неприємний запах одразу зникне.

Полірування раковини борошном

Після того, як помиєте раковину, насухо витріть її рушником. Потім посипте поверхню раковини борошном, а потім за допомогою ганчірки проведіть полірування раковини і змийте борошно.

Позбавлення від накипу і запаху у пральній машині

Позбутися від накипу в пральній машині і продовжити термін її служби можна відразу декількома простими способами. Просто запустіть прання на найдовший цикл і додайте у відсік для кондиціонера відбілювач, оцет або лимонну кислоту.

Миття барабана пральної машини

Ретельно промийте барабан пральної машини за допомогою розчину з оцту, харчової соди і води. Особливу увагу приділіть місцям біля і за гумовою насадкою барабана пральної машини – там накопичується бруд і утворюється цвіль.

Очищення меблів від плям

Посипте меблі харчовою содою і залиште їх у такому вигляді на 20 хвилин. Потім акуратно приберіть соду за допомогою жорсткої щітки і пропилососьте меблі.

Шкіряні меблі

Замазати всі подряпини на шкіряних меблях ви можете звичайним кремом для взуття в колір меблів.

Меблі з мікрофібри

Намочіть брудні місця спиртом і потріть їх губкою. Після того, як ці місця висохнуть, потріть їх жорсткою щіткою. Стежте, щоб колір губки і щітки відповідав кольору вашого дивана або візьміть предмети білих кольорів, щоб вони не полиняли.

Чисті абажури

Зібрати весь пил з абажурів і інших подібних поверхонь можна за допомогою липкого ролика.

Пил на екрані телевізора

Видалити пил з екранів телевізорів або комп’ютерів можна за допомогою кавового фільтра, який не залишає ніяких слідів та ворсинок.

Очищення ваз

Шкарлупу від варених яєць використовуйте для очищення ваз і скляних пляшок у важкодоступних місцях: киньте подрібнену шкаралупу в пляшку, додайте теплу воду і краплю рідини для миття посуду та добре потрясіть.

Чистимо кавомолку

Пропустіть через кавомолку рис – він не тільки видалить весь бруд, але й усуне неприємний запах.

Видалення плям кави у чашках

Видалити чайні і кавові плями, що в’їлися в емаль чашки, можна якщо, потерти їх злегка підсоленою шкіркою цитрусових.

Видалення плям на старому посуді

Помийте весь вицвілий посуд за допомогою соди – вона легко видалить всі плями і поверне посуду колишній колір.

Чиста сковорідка

Якщо прокип’ятити сковорідку з оцтом і почистити содою, то вона стане, як нова.

Очищення каструль і сковорідок

Посипте ваші каструлі і сковорідки сіллю, а потім ретельно протріть їх сирою картоплею. Після цього промийте посуд водою, висушіть, розітріть невелику кількість олії паперовим рушником і потримайте каструлю або сковорідку на повільному вогні впродовж 30 хвилин.

Джерело

Поділись


Новини партнерів