5 простих звичок, які насправді небезпечні для організму

Кожна людина має ряд звичок, які формують її особистість: хтось звик до ідеальної чистоти, а комусь комфортно жити в «робочому безладді», хтось кожні кілька годин випиває склянку води, а хтось за день не випиває і 100 мл, хтось не може прожити без розслаблюючої ванни кожні кілька днів, а комусь достатньо два рази на день приймати контрастний душ.

Але далеко не всі звички є нешкідливими, і деякі з них навіть шкодять нашому організму. Щоб зберегти здоров’я і привабливість, позбавтеся від наступних звичок:

Щодня використовувати гель для душу

Чистота – це, звичайно, добре, але в розумних межах. Як і антисептик, гель для душу змиває з шкіри корисні бактерії, що відповідають за нормальне функціонування покривів. Краще миючими засобами обробляти шкіру через день.

Користуватися твердим милом в громадських місцях

Незважаючи на те, що мило використовують для очищення рук від бактерій, в твердому вигляді воно є відмінним середовищем для розмноження патогенних мікроорганізмів. Замість нього краще використовувати рідке мило або антисептик.

Пропускати один з прийомів їжі, а потім наїдатися під час другого

Компенсувати нестачу корисних речовин і калорій прийомом подвійної порції страви – не найбільш вдала ідея. Якщо у вас немає можливості повноцінно поснідати чи пообідати, замініть прийом їжі корисним перекусом у вигляді овоча, фрукта, склянкою смузі або горіхами.

Використовувати друзів як «жилетку»

Скаржачись друзям при кожній новій зустрічі на життя, людей, відносини і долю, ви наганяєте на себе негатив і тільки погіршуєте ситуацію. Поділитися проблемою з близькою людиною можна і навіть потрібно, але постійні скарги на всіх і все не тільки позбавлять вас друзів, але і викличуть нудьгу і призведуть до стресу.

Складати плани на день і викреслювати в них пункт за пунктом

Таке рішення є ідеальним для робочого дня або в разі, якщо скласти план потрібно вам для підготовки до поїздки або важливої події. Розписуючи по пунктам кожен день, аж до вихідних і свят, не рекомендується через те, що така звичка може негативно відбитися на психіці. Ви повинні розуміти, що не завжди вдається передбачити всі обставини.

Джерело

Поділись


Новини партнерів