Кращі домашні маски для сухого волосся

Домашня маска для сухого волосся наноситься 1-2 рази в тиждень і змивається теплою (але не гарячою!) водою з шампунем і бальзамом. Вона повертає волоссю природний блиск і пружність, зміцнює пасма і надає їм об’єм.

Сухе волосся стає тонким і ламким, легко рветься, його важко розчісувати і майже неможливо відростити. Сухість може бути викликана неправильним доглядом – наприклад, занадто частим фарбуванням або неправильно підібраним шампунем. Але цілком можливі й інші причини – порушення ендокринної регуляції в організмі або нестача вітаміну А. Щоб заповнити дефіцит, їжте більше вершкового масла, яєць, молока, капусти і моркви. Не піддавайте сухе волосся хімічній завивці і не гуляйте під сонцем без головного убору. І, звичайно, не думайте, що коротка стрижка або скромний хвостик вирішать вашу проблему – ні, вони її тимчасово замаскують і в кінцевому підсумку тільки погіршать.

Маска для сухого волосся в домашніх умовах готується дуже просто. Іноді достатньо нанести на пасма якийсь окремий продукт, що володіє корисними властивостями, і витримати його протягом півгодини. Ось кілька рецептів масок від перукарів-професіоналів, які ви зможете без зайвих зусиль і фінансових витрат робити хоч кожного тижня, якщо сподобається.

З чорного хліба

Чверть буханки розмочіть у воді і нанесіть кашку на волосся. Накрийте поліетиленом і витримайте 30 хвилин.

З хліба і кефіру

150 г чорного хліба залийте половиною склянки теплого кефіру і додайте столову ложку рицинової олії. Перемішайте і залиште на 30 хвилин. Коли хліб розбухне, нанесіть склад на волосся на 20 хвилин.

З кислого молока

Додайте в кисле молоко подрібнене листя подорожника і наносьте на волосся 2 рази на тиждень по 30 хвилин.

З алое

Змішайте чайну ложку соку алое з такою ж кількістю рицинової олії і столовою ложкою меду. Втирайте в шкіру голови і залиште на півгодини. Після миття голови шампунем сполосніть волосся відваром ромашки.

З авокадо

Авокадо очистіть і розімніть м’якоть в пюре. Додайте яйце, столову ложку соку лимона і 2 столові ложки оливкової олії. Перемішайте, нанесіть на волосся, накрийте голову плівкою і залиште на 40 хвилин.

З вишні

3 столові ложки вишні потовчіть в пюре, попередньо видаливши кісточки. Додайте по столовій ложці глини і оцту. Тримайте склад на волоссі протягом 20 хвилин.

Маски для ламкого сухого волосся допоможуть вам відростити волосся і нарешті змінити зачіску. З’єднайте 3 столові ложки м’якого знежиреного сиру з 1 ложкою оливкової олії і такою ж кількістю меду. Додайте трохи молока, розмішайте і витримуйте на волоссі півгодини.

Від ламкості позбавить і такий народний засіб, як відвар коренів лопуха. Наберіть столову ложку сухих подрібнених коренів, залийте їх склянкою гарячої води і варіть 10 хвилин на повільному вогні. Зніміть з плити, накрийте кришкою, дайте повністю охолонути і процідіть. Додайте по столовій ложці мигдалевої і рицинової олії, розмішайте. Суміш спочатку втирайте в корені волосся, а потім розподіліть по довжині і тримайте до 60 хвилин.

Маска для сухого тонкого волосся допоможе вашій зачісці виглядати так, ніби ви щойно зійшли зі сторінки глянцевого журналу. Сире яйце збийте і поступово влийте в нього чайну ложку коньяку і 5 крапель реп’яхової олії. Розподіліть масу по волоссю, закутайте голову поліетиленом і залиште на 30 хвилин.

Гарна маска для кучерявого сухого волосся робиться з кабачка. Візьміть 200 г кабачка і видавіть з нього сік. Влийте в нього півсклянки молока і столову ложку оливкової олії. Перемішайте і нанесіть на волосся на 20 хвилин.

Локонам також сподобається такий рецепт. З’єднайте столову ложку оливкової олії, жовток і по одній чайній ложці безбарвної хни, коньяку і меду. Нанесіть на волосся і витримайте півгодини.

Маска для фарбованого сухого волосся коштує копійки і навіть не потребує приготування. Просто нанесіть на волосся по всій довжині кисле молоко (звичайно, сільське, а не пастеризоване).

Як варіант для фарбованих пасм можна використовувати овочеву маску. Розмолоти в кашку головку часнику і невелику цибулину. Додайте по столовій ложці оливкової олії і лимонного соку. Нанесіть на волосся, накрийте поліетиленом і рушником і тримайте 30 хвилин.

Яєчна маска для сухого волосся настільки проста, що її не зробить тільки ледачий. Все, що від вас буде потрібно – це відокремити білок від жовтка і розподілити жовток рівномірно по всій довжині пасом. Витримайте півгодини і змийте трав’яним відваром. При бажанні до жовтка можна додати мед, сметану або натуральну рослинну олію.

Поживна маска для сухого волосся робиться з горобини. Дві столові ложки ягід розімніть і відіжміть сік. Додайте туди жовток одного яйця і чайну ложку меду, добре перемішайте. Нанесіть на волосся на 15 хвилин і змийте.

Своїми поживними властивостями славиться і такий склад. Прокрутіть через м’ясорубку очищену моркву і неочищений лимон. Додайте столову ложку олії волоських горіхів, перемішайте і нанесіть на волосся на 20 хвилин.

Поділись


Новини партнерів