Як поліпшити якість шкіри обличчя, поки сидиш вдома, – 6 способів

Давай знайдемо позитивні сторони в карантині! Для багатьох самоізоляція може стати можливістю зробити те, на що раніше не вистачало часу. Зараз як мінімум можна зайнятися станом шкіри обличчя. Ми пропонуємо 6 способів догляду, які допоможуть поліпшити якість шкіри не залишаючи дому.

Відмовся від макіяжу

Якщо твоя компанія перевела всіх співробітників на віддалену роботу з дому, це відмінний час для того, щоб на якийсь час відмовитися від макіяжу і дати шкірі трохи відпочити. Звичайно, сучасні б’юті-засоби не закупорюють пори, але все ж необхідно періодично робити перерву у використанні косметики.

Очищай шкіру

Етап очищення не можна пропускати ні за яких обставин. Незважаючи на те, що ти відклала декоративну косметику на дальню полицю, просто вмивати обличчя водою недостатньо. Протягом дня і вночі на шкірі з’являються частинки себуму (шкірного жиру), який потрібно видаляти м’яким гелем або пінкою для вмивання.

Додай глибоке очищення

Для цього існують різні гаджети, які очищають шкіру «до скрипу». Це незамінний домашнній догляд за обличчям, але застосовувати такий метод потрібно не частіше 1-2 рази в тиждень. В іншому випадку ліпідний шар шкіри не встигне відновитися, і ти отримаєш лущення, подразнення або запалення.

Вранці і ввечері проводь багатоступеневий догляд

Після вмивання використовуй тонік для відновлення кислотно-лужного балансу шкіри. Потім нанеси сироватку: якщо на обличчі є видимі недоліки, то тобі підійде концентрат, який вирішує певну проблему ( акне, пігментацію, вікові зміни та інше). У всіх інших випадках зволожуюча сироватка підсилює дію твого звичайного крему (до речі, це застосування такого засобу – завершальний етап ранкового або вечірнього ритуалу).

Зроби пілінг

Раз в 1-2 тижні роби пілінг, щоб відлущити омертвілі клітини шкіри. Ця процедура допоможе оновити епідерміс ( зовнішній шар шкіри), надасть омолоджуючий ефект і додасть сяйва. Зверни увагу, що засіб не можна використовувати, якщо у тебе є пошкодження шкірного покриву. Перед застосуванням обов’язково прочитай інструкцію і розподіляй засіб строго на очищену шкіру обличчя. До речі, косметологи радять робити пілінг на ніч, щоб шкіра змогла повністю відновитися.

Нанеси маску

Додатковий догляд, який можна робити 2-3 рази в тиждень. Тканинна, глиняна, альгінатна, кремова, гелева, нічна – варіантів багато. Головне – підібрати засіб по типу своєї шкіри і тримати рівно стільки часу, скільки вказано на упаковці. Тільки так ти зможеш отримати хороший результат. До речі, якщо зробити маску під час прийняття ванни, то ефект буде ще кращим: активні компоненти засобу зможуть глибоко проникнути в шкіру ( винятком є глиняні і альгінатні маски).

Поділись


Новини партнерів