Трихологи назвали 7 ознак старіння волосся: перевір, чи є вони у тебе

Ми звикли, що сивина – головна ознака вікового волосся. Але насправді, зовнішніх ознак набагато більше. Ми розповімо, як їх визначити в домашніх умовах і які anti-age засоби допоможуть омолодити волосся.

По-перше, розглянемо причини, що впливають на старіння волосся

Несприятлива екологічна ситуація. Найчастіше, від неї страждають мешканки великих міст. Вихлопні гази, пил і гаджети, впливають не тільки на нашу шкіру, але й на волосся.

Ультрафіолетові промені. Помічала, як влітку вигорають пасма? З одного боку це красиво, а з іншого – може негативно позначитися на волоссі.

Гормональні зміни і інші внутрішні чинники. Протягом усього життя у людини змінюється гормональний фон, який безпосередньо впливає на наш зовнішній вигляд. Тому важливо контролювати свої показники і спостерігатися у лікаря.

Генетична схильність. Якщо у твоєї бабусі і мами після 30 років волосся стало тоншим, і спостерігається тенденція до сивіння, існує висока ймовірність, що з тобою станеться в цьому віці те ж саме. Але якщо бути до цього заздалегідь готовою, можна поліпшити свій зовнішній вигляд.

По-друге, вивчимо зовнішні ознаки вікового волосся

Ламкість. Помітила, що волосся постійно обламується і всі волоски різної довжини? Це часто відбувається з тими, хто зловживає гарячими інструментами для укладання і нехтує термозахистом. Крім того, на стан кінчиків впливає коренева система – якщо їй не вистачає живлення, чекай посічених кінчиків.

Витончення. Хвіст уже не такий густий, як раніше? Справа може бути не тільки в випаданні волосся, але ще й в тому, що воно занадто тонке. Це досить часта ознака, що видає проблеми з волоссям. Якщо ти знаєш, що раніше воно було товстішим, варто сходити на прийом до трихолога. А поки можеш почати використовувати засоби, що ущільнюють пасма.

Сухість. Волосся плутається, важко розчісується і скоріше схоже на солому? Знову ж, можливий брак речовин в організмі. Ще одна причина сухого волосся – неправильний догляд. Додай в свій арсенал зволожуючу маску з оліями. Плюс, влітку перед виходом з дому варто наносити на волосся засіб з SPF-фактором.

Випадання волосся. Ця ознака вказує на проблеми зі шкірою голови і волосяними цибулинами. Якщо в день у тебе випадає більше 80 волосин, варто забити на сполох і звернутися до лікаря. Якщо менше, але ти б хотіла подовжити їх термін життя, втирай в шкіру голови засоби, які зміцнюють коріння волосся.

Тьмяний колір. Локони блищать не так, як раніше? Радимо здати аналізи на мікроелементи в організмі, а також переглянути свій догляд для волосся. Особливо часто з цією проблемою стикаються дівчата, які фарбують волосся. Вибирай шампунь, бальзам і маску, що зберігають колір. А після укладання радимо використовувати засоби, які додають сяйва пасмам.

Зміна текстури. Це вірна ознака того, що в момент росту в кореневій системі стався збій і волосся перестало бути гладким. Крім того, таке волосся часто втрачає природний пігмент і стає сірим. Зверни увагу на якісне очищення шкіри голови від забруднень, шкірного сала і стайлінгу. Важливо, щоб шкіра могла добре «дихати» – для цього раз на тиждень використовуй глибоко очищаючий шампунь.

Сиве волосся. Сивина з’являється з різних причин. Стрес, генетична схильність і нестача вітамінів і мікроелементів впливає на колір волосся. До речі, деякі марки вже випускають засоби, що уповільнюють появу сивого волосся. Їх потрібно втирати в шкіру голови, щоб активізувати утворення пігменту.

Поділись


Новини партнерів