Оцет для волосся – новий тренд? Навіщо його використовують і які від цього плюси

Оцет для волосся? Так, тобі не почулося. Деякі дівчата дійсно використовують оцет на постійній основі. Ми вирішили дізнатися, навіщо вони це роблять і чи варто нам теж почати його використовувати в своїй б’юті-рутині.

Напевно вдома на кухні у тебе стоїть яблучний оцет, який ти використовуєш в основному для приготування їжі. Тепер ти можеш перемістити його в ванну, тому що у нього багато плюсів для твого волосся. Особливо він корисний тим, хто відчуває свербіння і зауважує, що волосся постійно ламається.

Плюси використання оцту

Глибоко очищає шкіру голови

Для шанувальників стайлінгу, силіконових засобів і безсульфатних шампунів додати яблучний оцет в свою рутину – відмінна ідея. У ньому міститься оцтова кислота, яка часто додається в формулу глибоко очищаючих шампунів. Він допомагає позбутися від білдапу ( нашарування декількох засобів) і зробити шкіру голови дійсно чистою.

Прискорює ріст волосся

Оцет допомагає поліпшити кровообіг, а значить, і прискорює ріст волосся. Якщо ти давно хотіла довгий хвіст, як у Аріани Гранде, спробуй частіше робити собі масаж голови і додавай в цей «ритуал» ще й оцтову кислоту.

Робить волосся гладким

Якщо твоє волосся виглядає млявим, постійно пушиться і на дотик шорстке, це означає, що у нього високий pH-баланс. Яблучний оцет допомагає знизити його, від чого волосся стає більш гладким як візуально, так і на дотик.

Допомагає прибрати свербіж і лупу

Оцет часто використовують як дезінфектор, так як він має антибактеріальний і антигрибковий ефект. У випадку зі шкірою голови він допомагає добре очистити її , після чого свербіж і лупа проходять.

Що варто пам’ятати

Як і з будь-яким іншим засобом, важливо оцет НЕ перетримувати на волоссі – 3-5 хвилин буде достатньо. Принаймні, з цього варто почати. Якщо ти зрозумієш, що шкіра голови і волосся реагують на оцет добре, можна залишати його трохи довше.

Як його використовувати:

  • змішай кілька столових ложок яблучного оцту з водою;
  • після шампуню і кондиціонера нанеси отриманий мікс на волосся і шкіру голови;
  • залиш на кілька хвилин і потім змий.

Також дехто змішує оцет з водою в рівній кількості і заливають розчин в пульверизатор, щоб його було зручніше наносити і розподіляти по волоссю. Необов’язково використовувати саме яблучний оцет, можна взяти будь-який інший.

Джерело

Поділись


Новини партнерів