Чарівні засоби для догляду за обличчям, які є у вашому холодильнику

Шкіра обличчя потребує постійного живлення та зволоження. Гідна альтернатива дорогим косметологічним кремам і лосьйонам – народні засоби, виготовлені зі свіжих продуктів. Домашні маски «з холодильника» не містять небезпечні консерванти та ароматизатори, насичують вітамінами і мікроелементами, підтримуючи оптимальний рівень вологи, пише Жіночий Світ.

Підтримати молодість і красу шкіри допомагають продукти, збагачені цінними амінокислотами, вітамінами А і Е. При регулярному застосуванні корисні маски підвищують пружність, усувають перші зморшки, повертаючи обличчю свіжий і здоровий вигляд. Змінюючи компоненти, можна боротися з передчасним старінням без відвідування косметолога.

Кращі продукти для догляду за шкірою обличчя

Для приготування живильної або зволожуючої маски використовуйте тільки свіжі продукти хорошої якості. Попередньо зніміть макіяж з обличчя і шиї, використовуючи міцелярну воду. Зробіть легкий пілінг за допомогою солі дрібного помелу або вівсяних висівок. Вони знімуть ороговілі частинки, підготують епідерміс до подальших процедур.

Огірок

Овоч на 96% складається з чистої води, містить сірку, вітамін F і С. Він абсорбує шкірні виділення, насичує клітини шкіри вологою, виводить токсини. У складі масок і домашніх лосьйонів:

  • усуває дрібні зморшки;
  • приховує темні кола під очима;
  • прибирає веснянки і пігментацію;
  • виводить зайву рідину.

Перед нанесенням макіяжу зробіть маску з тертого огірка. Після важкого робочого дня прикладіть до очей тонкі скибочки для зняття напруги і зменшення «гусячих лапок». Для освітлення веснянок протирайте проблемні місця свіжовичавленим соком 2 рази в день.

Майонез

Для догляду за шкірою обличчя відмінно підходить майонез. Ми радимо використовувати домашній або натуральний з хорошим складом. Пам’ятайте, неякісний продукт часто містить консерванти, здатні спровокувати подразнення або алергічну реакцію. Маски на основі натурального майонезу живлять шкіру, насичують вітамінами А, Е, кислотою Омега-6.

Для приготування маски змішайте по ложці майонезу, вершків або сметани, додайте кілька крапель олії розмарину або шавлії. Для нормального типу жирні молочні продукти замініть кефіром, який нормалізує роботу пор, прибере жирний блиск, освітлить веснянки.

Маска з бананом

Підтягнути шкіру і вирівняти тон допомагає проста маска зі стиглого банана. Подрібніть блендером або виделкою в однорідну масу 1-2 шматочки фрукта, трохи вимитої шкірки, додайте ложку рисової або вівсяної муки. Для зменшення часу і потемніння покладіть свіжий сир (1 столову ложку), ретельно перемішайте. Нанесіть склад на 15 хвилин, після чого змийте прохолодною водою без мила.

Сметана

Кисломолочний продукт містить безліч мікроелементів, вітамінів, амінокислоти, кальцій і біфідобактерії. У холодну пору року продукт відмінно живить пересушену шкіру обличчя, рятує від лущення, почервоніння і відчуття стягнутості. Маски мають відлущуючий і омолоджуючий ефект, відновлюють здоровий рум’янець, стимулюють ріст колагенових волокон.

Перед сном очистіть обличчя і шию від залишків косметики. Нанесіть сметану 15-20% жирності тонким шаром, не зачіпаючи зону навколо очей. Через 20 хвилин змийте водою або зробіть контрастне вмивання, просушіть промокаючими рухами. Нанесіть зволожуючий або живильний крем. Повторюйте процедуру 2 рази на тиждень.

Маски з курячих яєць

Яйце – унікальний продукт, який можна використовувати для будь-якого типу шкіри. У складі містяться вітаміни В6 і В12, Е, Д, селен, цинк і йод, кальцій і калій. Жінкам старше 45 років можна регулярно робити маску з ліфтинг-ефектом: жовток ретельно збити, нанести на заздалегідь очищене обличчя на 15 хвилин. За бажанням додайте ложку сметани, кефіру, кілька крапель лимона.

У літню пору пил і жирові виділення забивають пори, залишаючи чорні цятки. Прибрати неприємний дефект допомагає маска-плівка з яєчного білка. Вона підходить для будь-якого віку, прибирає дрібні зморшки:

  • в чистому посуді ретельно збийте білок і дрібку цукру до повного розчинення;
  • на чисту шкіру нанесіть половину складу за допомогою ватного спонжа;
  • через 10 хвилин змастіть обличчя залишком маски, дайте їй повністю висохнути.

Коли з’явиться відчуття стягнутості, злегка поплескайте по проблемних ділянках подушечками пальців. Постарайтеся обережно зняти плівку, змивши залишки водою. Повторюйте процедуру 2-3 рази на місяць для поліпшення кольору обличчя.

Прості продукти з холодильника можуть стати відмінною основою для домашніх масок, здивувати омолоджуючим і зволожуючим ефектом. Для підтримки тонусу шкіри обличчя не забувайте правильно харчуватися, пити більше чистої води, відмовтеся від куріння та інших шкідливих звичок, щоб зберегти молодість і здоров’я.

Джерело

Поділись


Новини партнерів