13 секретів майстрів манікюру, якими вони діляться один з одним, але не зі своїми клієнтами

У кожній професії є свої секрети. І не кожен фахівець поспішає їх розкривати звичайним людям. Про деякі хитрощі нам з вами дійсно знати зовсім не обов’язково. Але бувають випадки, коли справа стосується краси і здоров’я, і ​​ось тут вже бути у всеозброєнні не завадить. На цей раз ми вирішили дізнатися, що від звичайних клієнтів приховують працівники манікюрних салонів.

Ми кілька днів вивчали форуми, чати і статті майстрів манікюру та педикюру і тепер готові дати вам кілька порад, які раніше ніколи не чули.

Якщо ви помітили тріщини на верхньому шарі гелю, зверніть увагу майстра на це 

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Причины появления трещин на топе без липкого слоя. Repost @salandaeva_nails Когда-то топом без липкого слоя можно было работать только в системе наращивания. Топ имел невероятный глянец. Но был очень жестким. На гель-лаке он давал трещины или сказывался. Сегодня топы без липкого слоя адаптированы для гель-лаковой системы. Но…некоторые из них все же жесткие. Слишком жесткие. А это значит, что на гнущихся ногтях они могут дать трещины. На очень сухих-сколы. Сегодня мы поговорим о трещинах, тк они встречаются чаще. Как их избежать👇🏻 ⠀ Если у вашего клиента гнущиеся ногти, не сухие, подбирайте им более жёсткую базу. На таких ногтях сочетание жесткой базы и топа без л/с будет идеальным. ⠀ Если все же ваш выбор пал на пластичную базу, берите топ с липким слоем. Топ без л/с не выдержит и потрескается. ⠀ Делайте хоть минимальное выравнивание топом. Если вам топом выравнивать не нравится, берите топы более густых консистенций, например linto gloss. Самовыравнивающиеся. ⠀ Ещё одним решением будет правильно подобранная форма. Или, если ваш клиент очень любит форму квадрат, укрепляем. ⠀ Не забудьте проверить свои базы и топы. Заполимеризуйте в лампе большую каплю (имитация выравнивания), дайте остыть и попытайтесь согнуть. Тест покажет вам насколько материал жесткий. ⠀ Ставим ❤️, если было полезно 😉 ⠀

Допис, поширений Секреты мастеров Nail Mk video (@secrets_manicure)

Іноді на нігтях, вкритих гелем, можна побачити сітку тріщин. В ідеалі її бути не повинно, скільки б часу ви не ходили з манікюром.

Але якщо ніготь гнучкий, а майстер при покритті використовував занадто м’які матеріали, то тріщини неминуче з’являться. При наступному відвідуванні салону вкажіть на це і попросіть використовувати більш тверду базу і топ.

Якщо у вас нігті мають вигнуту форму, наполягайте на тому, щоб майстер її виправив

Багато майстрів, коли бачать сильно загнутий ніготь, лінуються виправляти його форму і просто покривають гелем. Але, як кажуть самі експерти, такі загини можна і потрібно виправляти, так як, по-перше, подібний ніготь виглядає не дуже красиво, по-друге, при такій формі створюється сильне навантаження на вільний край, що неминуче призведе до поломки.

Не ігноруйте звичайний лак

Деяким людям протипоказано зміцнювати нігті гелем, а можна наносити тільки лак (це може бути пов’язано з травмами, особливостями будови пальців або просто з віком). Але деякі майстри замовчують про це лише тому, що покриття гелем коштує дорожче.

Та й клієнти не завжди раді такому виду манікюру: на їхню думку, лак швидко сходить і не так акуратно виглядає.

Насправді, якщо процедура проведена професіоналом, лакове покриття можна носити до місяця. До того ж за допомогою цього матеріалу теж можна робити справжні витвори мистецтва.

Не просіть зробити товсте покриття

Майстри розповідають один одному, що дівчата часто просять їх зробити товстіше покриття, щоб воно довше служило. Якщо ви саме з таких клієнтів, то знайте, що товщина вирівнювання ідеального манікюру повинна бути не більше 1 мм. Інакше покриття виглядає неідеально і, коли відросте, псуватиме зовнішній вигляд нігтів.

Не носіть покриття занадто довго

Майстри манікюру обожнюють викладати на своїх сторінках фотографії нігтів і хвалитися тим, що їх покриття тримається до 6 тижнів. Але насправді це не обіцяє нічого хорошого.

Під час відростання зміщується апекс (нижня частина штучного нігтя), навантаження розподіляється невірно, і з’являються травми, тріщини і відшарування, які переходять на натуральний ніготь.

Професіонали рекомендують носити покриття не довше 2 тижнів.

Не робіть обрізний манікюр занадто часто

Якщо самостійно робити манікюр раз в 3-4 дня і при цьому обрізати кутикулу, яка ледве встигла підрости, можна домогтися того, що замість неї з’явиться груба нерівна шкіра. Привести її в належний вигляд набагато складніше, ніж звичайну кутикулу.

Тому робити манікюр дуже часто також не варто.

Якщо ви незадоволені формою нігтьового ложа, попросіть його подовжити

Ви помічали, що часом покриття на коротких і широких нігтях виглядає дивно і не дуже красиво (в народі такі роботи не церемонячись називають «копитцями»). Недосвідчені майстри можуть пояснювати це тим, що форма була споконвічно невдалою і зробити щось більш естетичне було просто неможливо.

Однак сучасні технології манікюру дозволяють подовжити ложе навіть тих нігтів, ширина яких більше довжини. Для цього майстер трохи зміщує шкірний край і робить нарощування м’якої форми. Якщо вчасно робити корекцію, такі нігті довгий час будуть виглядати ідеально.

Погляньте на реальний результат такої процедури.

Якщо шкіра погано відреагувала на манікюр, попросіть майстра змінити інструмент

На жаль, багато хто стикався з випадками, коли шкіра рук погано реагувала на манікюр. У таких ситуаціях перше, що спадає на думку, – алергія, а друге – більше ніколи нічим не покривати нігті.

Але, за словами фахівців, відмовлятися від манікюру зовсім не обов’язково. Часом достатньо попросити майстра змінити металевий пушер на апельсинові палички. Причина, через яку шкіра болісно реагує на манікюр, криється в хімічній реакції, яка відбувається при контакті металу і липкого шару гелю.

Чиясь шкіра сприймає це спокійно, а ніжніша починає свербіти і лущитися.

Якщо після манікюру швидко відростає кутикула, перевірте, чи не зробив майстер вам пропил нігтя

При пропилі майстер по неакуратності знімає верхні шари нігтя, не зачіпаючи ту його частину, яка знаходиться під кутикулою. В результаті біля основи з’являються тонкі лусочки, які починають виднітися, як тільки відростає ніготь.

Луску, що залишається від пропила, дійсно легко переплутати з кутикулою, ось тільки відростає вона набагато швидше. Виправити ситуацію можна вже при наступному манікюрі: за словами професіоналів, сліди пропила відпадуть при наступній обробці. Головне – не забути змінити майстра.

Просіть при педикюрі НЕ зачищати мізинець

За словами професіоналів, майстри, які намагаються обробити мізинець на нозі за принципом обрізного манікюру, роблять величезну помилку. На мізинець чиниться великий тиск через нашу вагу, він постійно контактує з вузьким взуттям, а у багатьох людей цей палець ще й злегка деформований.

У таких випадках біля основи нігтя виростає невеликий шкірний «капюшон», який служить для захисту. Якщо зрізати його, наростів буде з’являтися все більше.

Не знімайте гель, відриваючи його від пластини

Коли гель починає трохи відшаровуватися, руки так і сверблять відірвати його повністю. Але в цьому випадку покриття відійде разом з верхнім шаром нігтя. Адже саме він відповідає за зчеплення гелю з пластиною.

На такому зіпсованому нігті наступне покриття буде триматися набагато гірше.

Не фарбуйте нігті, якщо у вас нерівний вільний край

Причин, через які вільний край виглядає саме так, може бути безліч: травми, хімічні опіки, занадто довге носіння гелю. У такій ситуації наносити покриття не можна.

Справа в тому, що в подібних випадках між шкірою і нігтем утворюється кишеня, заповнена теплим і вологим повітрям, – ідеальне середовище для розвитку грибка. Якщо на такий ніготь нанести гель або навіть звичайний лак, це посилить парниковий ефект і збільшить ризик зараження.

На жаль, такі проблеми з вільним краєм зустрічаються досить часто, але величезна кількість майстрів закриває на це очі, щоб не втрачати клієнта.

Подумайте, перш ніж робити педикюр за допомогою рибок

Професіонали не рекомендують проводити цю процедуру з кількох причин:

  • Риби легко можуть поширювати шкірні хвороби та вірусні інфекції серед клієнтів одного салону.
  • У риб своя мікрофлора, яка до кінця не вивчена. Тому незрозуміло, як на неї може відреагувати ваша шкіра.
  • Деякі салони економлять і замість рибок гарра руфа закуповують дешевші види.
  • Найчастіше у них є зуби, а тому рибки не обсмоктують шкіру, а обкушують її, завдаючи таким чином мікротравми.

Джерело

Поділись


Новини партнерів