Для красивого волосся: 6 продуктів, які відтермінують появу сивини

Поява сивини не завжди є ознакою старіння. Вироблення меланіну – фарбувального пігменту в волосяних фолікулах – може знизитися через безліч факторів: стрес, погану екологію, гормональні збої, дефіцит вітамінів і мікроелементів, шкідливі звички. Панацеї від посивіння немає, але правильне харчування здатне уповільнити процеси, що викликають знебарвлення волосся, пише Жіночий Світ. У ці статті ми розповімо, які продукти допоможуть запобігти передчасній появі сивини.

Сир

Причина появи сивини – брак тирозину, який бере участь в утворенні пігменту і міститься в більшості білків. Один з лідерів за вмістом білка – сир. Його можна додавати в десерти, випічку, фруктово-овочеві смузі. Також багаті білком сири, особливо такі, як швейцарський, моцарелла, пармезан, чеддер, адигейський.

Ягоди

Будь-які ягоди – чудове джерело вітаміну С, який відіграє важливу роль для здоров’я волосся. Аскорбінова кислота сприяє виробленню колагену, завдяки якому волосся зберігає пружність і красивий блиск, а також є потужним антиоксидантом: вона нейтралізує дію вільних радикалів, тим самим сповільнюючи процеси старіння.

Яловича печінка

Яловича печінка корисна для волосся завдяки високому вмісту цинку. Цинк є частиною багатьох ферментів і важливий для побудови більшості білкових зв’язків в організмі. Без цього елемента є неможливим утворення кератинового шару, що захищає волосся від вицвітання під впливом негативних факторів навколишнього середовища. Є і рослинні джерела цинку, наприклад, горіхи і насіння, бобові, какао, але з тваринних продуктів він засвоюється краще.

Лосось

Лосось багатий жирними кислотами омега-3, дефіцит яких викликає відмирання волосяних фолікулів і випадання волосся. Крім того, в рибі багато селену – речовини, що бере участь в більшості обмінних процесів в організмі. Брак селену може спровокувати гормональні збої, які часто є причиною раннього посивіння.

Гіркий шоколад

У плитці гіркого шоколаду міститься багато магнію і заліза – елементів, без яких неможливе виробництво і збереження в волосяних фолікулах меланіну. Крім того, при нестачі магнію погіршується структура волосся і збільшується його випадання, а ще він допомагає протистояти стресам, через які волосся починає сивіти завчасно.

Крупи

Крупи забезпечують організм вітамінами групи В, дуже важливими для підтримки здоров’я волосся. Вітаміни підсилюють всмоктування поживних речовин в кров і допомагають підтримувати природний відтінок волосся, відповідають за утворення нових клітин, а також зміцнюють нервову систему, допомагаючи організму протистояти стресам і депресії і швидко відновлюватися після фізичних навантажень. Ще один вагомий привід починати щоранку з тарілки каші.

Поділись


Новини партнерів