18 секретів нарощування вій, про яких розповість не кожен майстер

За статистикою, більше 50% салонів з тих, що надають послуги з нарощування вій, хоча б раз на рік стикаються з клієнтами, у яких є алергічна реакція на клей. Більшість жінок просто забувають про необхідність протестувати речовину. У підсумку проблема з’ясовується надто пізно, і сеанс доводиться переносити. Таких нюансів в салонах досить багато, пише Жіночий Світ.

Ми уважно прочитали поради досвідчених косметологів і тепер знаємо, на що потрібно звернути увагу при виборі майстра і під час проведення самої процедури.

Як правило, жінки з нарощеними віями не відчувають жодних проблем зі здоров’ям. Однак існує невеликий ризик «заробити» тракційну алопецію – випадання вій. Це може статися, якщо майстер неправильно розрахував вагу волосків, які прикріплюються.

У салоні потрібно обов’язково уточнити склад клею. У ньому ні в якому разі не повинно бути формальдегіду: через нього може з’явитися почервоніння, подразнення, свербіж і навіть набряк.

Щоб перевірити майстра, запитайте, чи можна вам наростити вії, як у Кім Кардашьян. Справа в тому, що тип нарощуваних волосків залежить, на жаль, не від бажання клієнта, а від стану його власних вій. Якщо вони короткі і не дуже густі, то нарощувати великий об’єм не можна.

Першу добу після процедури не варто приймати душ, вмиватися, ходити в сауну або басейн. Це необхідно, щоб клей встиг застигнути: в залежності від його складу це займає від 12 до 24 годин. Якщо вода потрапить на вії, є ризик, що клей не схопиться.

Фарбувати нарощені вії тушшю не рекомендується по одній простій причині: коли ви будете змивати косметику, ви можете пошкодити їх. Строк носіння в цьому випадку сильно скоротиться. Якщо нафарбуватися дуже хочеться, підфарбуйте тільки кінчики, не торкаючись щіткою основи вій.

Часто початківці-майстри або самоучки шукають моделей для навчання. Нарощування в цьому випадку робиться безкоштовно. Але не поспішайте погоджуватися: відсутність досвіду і практики може привести до того, що ви бачите на зображенні нижче.

«Мене попросили побути моделлю для майстра, якому потрібна була практика. Підсумок: штучні вії випали разом з моїми».

Зробити величезний об’єм за рахунок прикріплення волосків до кожної вії неможливо: грамотний майстер буде працювати тільки з тими віями, які вже «дорослі». Якщо волоски ще ростуть, кріпити до них штучні не можна.

Після процедури щодня ви будете втрачати по 1-3 вії, і це нормально. Приблизно через 2-3 тижні зникне половина об’єму, і тоді можна сміливо йти на корекцію. Важливо пам’ятати, що вії випадають нерівномірно, тому очі можуть виглядати неоднаковими. У деяких жінок вії починають активно випадати вже через пару днів після сеансу – на жаль, передбачити таке не можна.

Фарбуватися перед процедурою не варто: навіть тіні і підводка на повіках можуть вплинути на те, яким вийде результат. Шкіра повинна бути чистою, тому тональний крем, пудру і інші засоби наносити також не потрібно. Крім того, майстри радять почекати мінімум 3 дні, якщо ви користуєтеся водостійкою тушшю, і добу при використанні звичайної туші. Якщо ви носите лінзи, перед процедурою їх потрібно буде зняти.

Обов’язково перегляньте склад засобів для вмивання і всієї декоративної косметики, включаючи зволожуючі креми. У них часто містяться масла і віск, які можуть зруйнувати клей, і в такому випадку вії довго не протримаються.

Ще один спосіб перевірити фахівця – запитати, чи можна використовувати для кріплення вій клей для нігтів. Через нього можна тимчасово втратити зір, як це сталося з американською студенткою, майстер якої використовувала саме клей для нігтів. В результаті дівчина майже осліпла на пару годин, її очі опухли і постійно сльозилися.

Не варто нехтувати порадами фахівця з підбору типу вій. Досвідчений майстер легко виправить природні недоліки, якщо вони є.

Якщо ви звикли до водостійкої туші, то від неї потрібно буде відмовитися. Для будь-якого типу клею така туш не рекомендується, тому що її досить важко зняти і є ризик, що зніметься вона тільки разом з віями.

Крім класичної техніки «один до одного» (коли 1 волосок кріпиться до 1 вії), існує й інший метод, відомий як «російський». В останньому випадку використовуються спеціальні полегшені вії, які прикріплюються пучком – по 2-6 штук. Такий метод нарощування підійде тим, у кого свої вії досить рідкі. Наприклад, якщо у вас 80 своїх вій, то перша техніка дозволить вам збільшити їх число до 160, а друга – до 240 і вище.

На Заході дуже популярна техніка «російський об’єм». Вії в цьому випадку утворюють рівне віяло, а носити їх можна, якщо вірити експертам, в 2 рази довше класичних.

Вибираючи між синтетичним і натуральним матеріалом, знайте: особливої різниці в якості у них немає. Синтетичні волоски гіпоалергенні, мають більш темний глянцевий колір. Натуральні вії (зазвичай з норки чи лисиці) легші, за кольором вони більш матові і, на жаль, можуть викликати алергічну реакцію.

Професіонали кріплять по одному штучному волоску до однієї натуральної вії. Недосвідчені майстри можуть прикріпити волосок відразу до декількох вій, і в підсумку на цьому місці утворюється клубок.

Зверніть увагу на свій стан під час процедури: якщо відчуваєте дискомфорт, печіння або очі починають сльозитися, відразу ж припиняйте сеанс. Швидше за все, у вас алергія на клей. Нарощування не повинно приносити взагалі ніяких фізичних незручностей.

Джерело

Поділись


Новини партнерів