Краса за розкладом: як часто можна робити маски для волосся

Здавалося б, в питанні догляду за волоссям потрібно дотримуватися правила «чим частіше, тим краще». Але не все так просто, пише Жіночий Світ. У цій статті ми розберемося, з якою періодичністю можна використовувати маски для волосся.

Маски для волосся є насиченим продуктом догляду з високою концентрацією діючої речовини. Вони бувають різної дії і призначення: поживні, зволожуючі, для шкіри голови, проти випадіння, для фарбованого волосся та інші.

На маски для волосся можна по-справжньому «підсісти», адже вони дають швидкий ефект, а кому не хочеться насолоджуватися красою волосся якомога частіше? Однак зловживати цими засобами не варто. Шкіра голови і волосся мають власні механізми функціонування, які ви ризикуєте порушити, використовуючи маски занадто активно.

Як часто можна використовувати живильну маску для волосся

Живильні маски на основі олій можуть перенаситити волосся активними компонентами, і ви отримаєте зворотний ефект: пасма стануть сухими, жорсткими, тьмяними. Навіть корисні для волосся масла ши, жожоба, кокоса, мигдалю і авокадо при занадто частому використанні можуть викликати сухість і ламкість. Не варто застосовувати їх частіше разу на тиждень при нормальному волоссі і частіше двох разів на тиждень при дуже сухому.

Як часто можна робити маску для росту волосся

Для росту волосся використовують маски з розігріваючими компонентами, наприклад екстрактом перцю і гірчицею. Вони наносяться на корені волосся і викликають відчуття легкого печіння, тому що розігріваючі маски категорично не підходять для чутливої шкіри голови. Для всіх інших рекомендована частота використання – раз в тиждень.

Як часто користуватися маскою для фарбованого волосся

Власницям пошкодженого і фарбованого волосся зазвичай потрібен особливий інтенсивний догляд. В цьому випадку трихологи рекомендують чергувати різні засоби: кілька видів масок, сироватку, кондиціонер. Один раз в тиждень використовуйте живильну маску, в інший день – олію для кінчиків і ще один раз в тиждень – зволожуючу сироватку. Після кожного миття наносьте на волосся відновлюючий кондиціонер.

Поділись


Новини партнерів