7 корисних макіяж-порад від візажистів тижнів моди

Якщо порівняти роботу візажиста за лаштунками модних показів і ранковий макіяж-старання прекрасних леді, то можна зробити однозначний висновок: у перших і других набагато більше точок дотику і загальних насущних проблем, ніж може здатися на перший погляд, пише Жіночий Світ.

Взяти хоча б постійну обмеженість в часі, необхідність орудувати кистями і лайнерами швидко, злагоджено і без ляпів (на їх виправлення просто немає зайвих хвилин), ну і головне – бажання підкреслити природну красу або зробити справжній вау-ефект створеним б’юті-образом.

Загалом, у кого точно варто повчитися всіляких хитрощів макіяжу, так це у б’юті-гуру за лаштунками модних презентацій. Чи готові ви перейняти головні секрети їхнього успіху? У нашому матеріалі ми зібрали найкорисніші з них.

1. Ефект повних губ

Щоб підкреслити форму губ, багато дівчат вдаються до допомоги темного олівця. Однак найчастіше саме цей крок призводить до неприродного макіяжу, який візуально виглядає зовсім не так, як ви планували – по-чудернацьки і «несмачно».

В цьому випадку бекстейдж-візажисти радять віддати перевагу світлому олівцю. Так, ви досягнете більш м’якого хайлайт-ефекту і додасте губам натурального сяйва зсередини. Нанесіть засіб і злегка розтушуйте його, щоб він виглядав якомога природніше.

2. Одна помада – багато функцій

Візажисти під час фешн-показів змушені працювати в надшвидкому режимі – при цьому гранично уважно і якісно. Однак у таких нелюдських темпів є свої плюси, і один з них – народження креативних лайфхаків, які дозволяють макіяж-майстру значно полегшити роботу і зробити її більш злагодженою.

Так народився знаменитий прийом з губною помадою. Візажисти наносять її на губи моделі, а потім злегка відтіняють нею «яблучка» щік, повіки і навіть кінчик носа. Правда, з останнім треба бути гранично акуратним, так як таке нанесення вимагає певної вправності і «легкої» руки. У підсумку, ви можете отримати гармонійний б’юті-образ мінімальними зусиллями.

3. Всемогутній фен

Через високу швидкість роботи, яка вимагається від візажистів під час модних дефіле, вони часто вдаються до допомоги старого доброго фена – причому найпростіших моделей і використовують його для різних цілей. Підсушити рідкий лайнер, рідкі тіні або тільки що нанесений лак для нігтів – в грі проти дефіциту часу фен може стати незамінним помічником.

4. Трюк з базою під макіяж

Для досягнення гарного натурального тону візажисти наносять основу на центральну частину обличчя і рухаються від неї в різні боки. Ще один важливий штрих: щоб зробити зону під очима більш яскравою і сяючою, використовуйте для неї консилер з рожевим підтоном.

5. Змінюйте відтінок кремових рум’ян на свій смак

Рум’яна бувають різними, але з кремовими текстурами всі карти в ваших руках. Наприклад, щоб зменшити яскравість кремових рум’ян, вам буде потрібно всього лише змішати їх з губною помадою світлого приглушеного відтінку на тильній стороні зап’ястя. Відмінний бонус: отриманий тон ви можете використовувати як на щоках, так і на губах. Цим макіяж-трюком візажисти з фешн-показів користуються регулярно.

6. Нанесіть червону помаду правильно

Губна помада червоного відтінку завжди була і буде в тренді, але для ідеального покриття в її випадку доведеться трохи попрацювати. В якості першого кроку візажисти радять скористатися консилером і рівномірно розподілити його навколо лінії губ.

Другим кроком нанесіть більш темний червоний відтінок помади на центральну частину губ, а по краях розподіліть світліший. Щоб зробити макіяж природнішим, використовуйте спеціальну кисть або змішайте два червоних відтінки подушечками пальців для максимально невимушеного образу.

7. Трюк з лайнером для очей

Як не дивно, чорний лайнер для очей зовсім не популярний серед професійних візажистів, які охоче віддають перевагу коричневим і сірим відтінкам. Як правило, вони знижують градус драматичності макіяж-образу і ідеально підходять для повсякденного макіяжу – беремо на замітку.

Джерело

Поділись


Новини партнерів