Правила зволоження шкіри в різному віці

Вчимося зволожувати шкіру обличчя правильно ─ залежно від віку.

вік 18+

У 20 років шкіра знаходиться на піку біологічної активності і практично все необхідне виробляє сама. Правда, на ній можуть часто утворюватися комедони і мікрозапалення, але це ще не привід активно втручатися в її природні процеси. Так, достатньо просто грамотно очищати шкіру з урахуванням її типу та індивідуальних особливостей. В області зволоження завдання номер один – зберігати гідроліпідну оболонку, природний захист, який здатен утримувати вологу, а не віддавати, в буквальному сенсі, все до останньої краплі.

Стратегія. Дуже важливо утримати подаровані природою багатства. Так, пам’ятайте про три старих як світ ритуали: очищення, зволоження і захист. Що стосується очищення, то воно повинно бути м’яким, таким, що не порушує баланс шкіри і володіє протизапальною дією. Уникайте beauty-продуктів на спиртовій основі, щоб не пересушити шкіру. Перевагу віддавайте кремам і флюїдам з легкою текстурою, які швидко вбираються і відразу ж дають відчуття комфорту без неприємного відчуття плівки.

Помилки. Фанатично загоряти, багато курити і самостійно позбавлятися від комедонів.

вік 30+

У цьому віковому проміжку у дівчини всі водні запаси знаходяться глибоко в дермі, на епідерміс припадає всього 15% наявної рідини. В 30 років шкірі поступово починає не вистачати цілющої вологи і особливо гіалуронової кислоти, вона починає втрачати м’якість і еластичність. Одним словом, шкіра хоче пити. Це, в свою чергу, призводить до появи передчасних зморшок, лущення і подразнення. Відзначимо також, що після 30-ти років ми починаємо втрачати до 3% гіалуронової кислоти щорічно, тому нам необхідно посилено заповнювати втрати.

Стратегія. Саме час поступово переходити на глибоке зволоження, щоб захистити шкіру від передчасного старіння і забезпечити тривале почуття комфорту. На допомогу крему підключаємо зволожуючу сироватку з гіалуроновою кислотою. Активні речовини в складі концентратів не тільки діють швидше, але і проникають глибше. Їх слід наносити на шкіру вранці і ввечері під щоденний крем-догляд. До того ж час почати тестувати салонні процедури: масаж, маски. Вони корисні для шкіри і приємні для душі. Можна почати приймати гіалуронову кислоту в якості БАДів для поповнення її запасів у всьому організмі. Бонусом вони поліпшать сполучну тканину і додадуть сяйва шкірі.

Помилки. З приводу і без приводу вдаватися до засобів для зрілої шкіри, сідати на суворі дієти, курити і регулярно недосипати.

вік 40+

Обмінні процеси в організмі поступово сповільнюються, овал обличчя стає не таким окресленим, як раніше, починають опускатися куточки губ. Колагено-еластинові волокна руйнуються, а нові клітини вже не ростуть так швидко, тому ми отримуємо глибокі зморшки. Навіть розширені пори на зрілої шкіри – наслідок втрати пружності. Разом з цим, до 40 років шкіра стає дуже чутливою і схильною до сухості. Її потрібно активно живити і зміцнювати, щоб уповільнити неминучі процеси старіння.

Стратегія. Легке захоплення зволожуючими засобами повинне перейти в міцні серйозні відносини з багатофункціональними препаратами. Тепер крем повинен не тільки насичувати шкіру вологою, а й активно протистояти старінню: містити в складі антиоксиданти, забезпечувати ліфтинг, запобігати появі зморшок. Шукайте в складах кремів і сироваток наступні компоненти: пептиди, ресвератрол, колаген, матриксил – це наші головні захисники молодості. А також перейдіть на більш щільні і насичені живильні текстури, для того щоб відновити потоншений верхній ліпідний шар. Тим, хто не дуже задоволений станом шкіри, можна також пройти курс мезотерапії.

Помилки. Виходити на вулицю, не забезпечивши шкірі надійний захист, пропускати візити до косметолога.

Джерело

Поділись


Новини партнерів