15 дієвих способів, які допоможуть позбутися від зморшок

Багато хто вважає, що поява зморшок – неминучий процес, пов’язаний зі старінням. Це лише частково так, пише Жіночий Свят. По-перше, зморшки можуть з’явитися не тільки в зв’язку зі старінням, їх можуть спровокувати хвороби, активна міміка і так далі. По-друге, боротьбу зі зморшками можна виграти. І ми розповімо, як це зробити.

1. Застосовуйте гімнастику для обличчя

Гімнастика або йога для обличчя – це першокласний спосіб, що дозволяє попередити появу зморшок і розгладити носогубні складки. Вивчіть комплекси йоги для обличчя і застосовуйте їх якомога частіше.

2. Уникайте активної міміки

Емілія Кларк – визнана красуня, але ви хоч раз бачили її обличчя зблизька? Тремтіння пробігає по шкірі, коли помічаєш кількість зморшок на красивому обличчі Емілії. Звідки вони у такої молодої дівчини? Все просто: це результат жвавої міміки. І хоча це не вікові, а мімічні зморшки, вони все одно старять. Намагайтеся не хмуритися, не піднімати брови і не треба надто вже широко посміхатися, демонструючи всі зуби. Легкої посмішки цілком достатньо.

3. Ховайтеся від сонця

Уникайте сонячних променів, адже це один з королівських секретів краси . Частий загар може прискорити появу зморшок. Нехай не відразу, але з часом ви їх помітите. Особливо загрожує сонце в тих випадках, коли люди засмагають неправильно: приймають сонячні ванни в небезпечний час, не використовують захисних кремів і так далі.

4. Відмовтеся від куріння

Милі читачки, давайте визначимося з пріоритетами. Нехай вас не лякають проблеми зі здоров’ям у майбутньому, але вас напевно лякає думка про старість, правда? Цінуйте молодість і красу. Якщо вас тягне покурити, просто згадайте про те, що сигарети позбавлять вас краси і додадуть зморшок. І, до речі, треба відмовитися не тільки від сигарет, але і від вейпів і кальянів.

5. Відмовтеся від алкоголю

Як відомо, спиртне завдає непоправної шкоди всьому організму і, зокрема, печінці. А печінка відіграє вкрай важливу роль, очищаючи наші тіла від шкідливих речовин. Печінка страждає від алкоголю, не справляється зі своїми функціями, не очищає організм. Результат плачевний: часте вживання алкоголю нерідко призводить до того, що шкіра втрачає свою пружність.

6. Не мружтесь

У вас поганий зір, але ви соромитеся носити окуляри? Дуже даремно. При поганому зорі людям властиво жмуритися, коли вони намагаються щось роздивится. А коли часто жмуришся – з’являються зморшки біля очей.

7. Вживайте продукти з колагеном

Не секрет, що колаген допомагає в боротьбі зі зморшками. Даний білок робить нашу шкіру міцною, еластичною, підтягнутою. Введіть в свій раціон продукти, які збагатять організм колагеном. У їх числі ікра, желатин, горіхи і так далі.

8. Не мийте обличчя занадто часто

Якість води в великих містах залишає бажати кращого, а миючі засоби можуть пересушувати шкіру. Не мийте обличчя занадто часто, краще використовуйте тоніки і лосьйони для зняття макіяжу. До слова, про макіяж …

9. Використовуйте макіяж якомога рідше

Макіяж дозволяє приховати дрібні дефекти шкіри, але чи дійсно він нам настільки потрібен? Навіть якщо ви витрачаєте значні суми на косметику, де гарантія, що вона дійсно якісна? Та й якісна косметика з часом все одно шкодить шкірі. Вона забиває пори, не дає шкірі дихати, може викликати алергічні реакції. Подивіться на обличчя жінок, які занадто багато і занадто часто фарбуються. Ви помітите, що їх шкіра в жахливому стані. Доглянуте молоде обличчя прекрасне і без макіяжу.

10. Не протирайте обличчя спиртом

Коли макіяж складно видалити, багато дівчат використовують ватяні диски, просочені спиртом, однак робити цього категорично не можна. Так само не можна використовувати спирт в боротьбі з прищами. Спирт неймовірно сушить шкіру, викликає відлущування і сприяє появі зморшок.

11. Введіть в раціон вітамін С

Нестача вітаміну С може погано позначається на стані нігтів, зубів і шкіри. Тому так важливо вживати його. Чимало вітаміну С міститься в продуктах, які зміцнюють імунітет. Наприклад, в цитрусових.

12. Висипайтеся

Здоровий сон – це основа гарного самопочуття. Не позбавляйте себе сну і відпочинку. Якщо нічного сну вам мало, відпочивайте протягом дня, хоча б чверть години полежавши на дивані з закритими очима. Недосипання не тільки псує колір шкіри, але і провокуює появу зморшок.

13. Спіть на спині

Якщо довго спати, лежачи обличчям на подушці, то вранці можна злякатися від кількості вм’ятин на обличчі. Це не вікові складки, так що особливо боятися нічого, однак естетичний вигляд ці смужки псують. Привчіть себе спати на спині, не торкаючись обличчям подушки.

14. Спіть в темряві

Яскраве світло під час сну змушує нас щільніше закривати очі. Це сприяє появі зморшок навколо очей. Якщо ви не можете з якихось причин спати в темному приміщенні, використовуйте пов’язки для сну.

15. Їжте більше риби

Риба – це чудовий продукт, що являє собою джерело безлічі корисних елементів. Рибні страви багаті на протеїни і кислоти омега-3 – ці складові покращують стан шкіри.

Геть зморшки! Бережіть свою шкіру і тоді збережете свою красу на довгі-довгі роки. Залишайтеся здоровими, молодими і прекрасними.

Джерело

Поділись


Новини партнерів