Вправи замість скальпеля! Міні-комплекс для підтяжки м’язів обличчя

Щоб обличчя було підтягнутим і виглядало молодшим, достатньо регулярно виконувати кілька простих вправ. Намагайтеся частіше приділяти увагу собі і тоді послуги косметолога будуть не потрібні, пише Жіночий Світ.

Перед виконанням вправ слід розігріти лицьові м’язи. Для цього потрібно сидячи або стоячи з рівною спиною проспівати голосні літери – «о», «і», «е», «а». Коли відчуєте прилив тепла – м’язи розігрілися.

Ліфтинг обличчя: 8 вправ

1. Підтяжка нижньої губи

Сядьте на стілець, вирівняйте спину і відхиліть голову назад, максимально намагаючись тягнути нижню губу вгору. У такому положенні потрібно затриматися на п’ять-десять секунд, потім трохи розслабитися і повторити все заново. Це дозволить скорегувати форму скул і освіжити обличчя.

2. Підтяжка підборіддя

Для виконання цієї вправи необхідно встати, вирівняти спину, схрестити руки на грудях і не поспішаючи підняти підборіддя, потім зробити глибокий вдих і порахувати до десяти. Повертатися в вихідну позицію потрібно плавно, на видиху. Така гімнастика активує роботу лицьових м’язів, усуває подвійне підборіддя і формує красивий овал обличчя.

3. Відтягування нижньої губи

Під час заняття важливо стежити за положенням голови, вона не повинна бути нахилена в сторону. Пальцями потрібно потягнути куточки губ вниз і знову підняти. Тривалість вправи – від півхвилини до хвилини. Гімнастика перешкоджає провисанню шкіри на щоках.

4. Малюнок в повітрі

Сядьте на стілець і затисніть губами олівець, потім намагайтеся написати ним в повітрі власне ім’я, не рухаючи при цьому головою. Розслабтеся і повторіть все заново. Це підвищить еластичність м’язів в області щік і губ. Тривалість – від півхвилини до хвилини з невеликими перервами.

5. Нахили голови

Для виконання цієї вправи потрібно встати, нахилити голову в праву сторону, намагаючись дотягтися вухом до плеча. Потім слід правою долонею притримувати ліву сторону обличчя, щоб м’язи почали чинити опір. Утримувати такий стан потрібно протягом десяти секунд, а потім повторити аналогічні дії з іншого боку обличчя. Це дасть змогу підтягти шийні м’язи і сформувати красивий овал обличчя. Тривалість також від півхвилини до однієї хвилини.

6. Наповнення щік повітрям

Для цього потрібно зробити глибокий вдих, набрати максимально повітря і покласти долоні на щоки, щоб пальці закривали вуха. Долонями виконуйте штовхальні рухи у напрямку до центру обличчя, щоб відчувався опір м’язів. Затримайтеся в такому положенні на п’ять-десять секунд. Розслабтеся і повторіть. Ця вправа займе 30-60 секунд і зміцнить м’язи щік.

7. Штовхання підборіддя

Злегка відкрийте рот і натягніть губи на зуби, висуваючи при цьому вперед нижню щелепу, а в її центрі помістивши вказівний палець. Натискайте пальцем на нижню щелепу протягом 30-60 секунд, щоб відчувався опір м’язів. Це дозволить домогтися більш чіткої лінії підборіддя.

8. Другий варіант штовхання підборіддя

Поставте під підборіддя кулаки, притисніть язик до нижньої щелепи і штовхайте її вгору кулаками, а язиком при цьому тисніть вниз. Утримуйте положення протягом 30-60 секунд, потім розслабтеся і повторіть. Це зміцнить під’язикові і щелепні м’язи.

Ці вісім простих вправ забезпечать відмінну підтяжку обличчя і позбавлять вас від необхідності відвідувати косметолога. Головне – займатися регулярно.

Джерело

Поділись


Новини партнерів