Перманентний макіяж: що потрібно знати, перш ніж зважитися на процедуру

Перманентний макіяж відноситься до категорії косметичних процедур, які створюють природний і довгостроковий (стійкий) макіяж на обличчі. За допомогою перманентного макіяжу можна скорегувати якісь візуальні недосконалості, вікові зміни, а також підкреслити природну красу очей, брів або губ. Все це стає можливим завдяки введенню в верхні шари епідермісу спеціальних колірних пігментів. Звідси друга назва процедури мікропігментування (або татуаж).

Однак не варто сприймати татуаж як один з різновидів татуювань. І не варто вирушати робити перманентний макіяж в тату-салон. Татуаж – процедура тимчасова, тримається він в середньому від 3 до 5 років. При цьому широка палітра відтінків (пігментів) і професіоналізм майстра дають можливість зробити перманентний макіяж максимально природним і натуральним. Грамотно проведена процедура татуажу не тільки економить вам час, який ви могли б кожен день витрачати на нанесення і змивання макіяжу, кошти на косметику, але і допомагає при необхідності приховувати недоліки і підкреслює вашу родзинку і унікальність. З перманентним макіяжем можна ходити в басейн, сауну, засмагати, купатися в морі і при цьому виглядати на всі сто, абсолютно не переживаючи про те, що щось потекло, розмазалося і т. д.

Сьогодні перманентний макіяж виконується в різних техніках. Найпопулярніша техніка для татуажу брів – волоскова: вона допомагає створювати найбільш природний результат. За допомогою волоскової техніки можна змінити вигин брови, її розмір, зробити при бажанні густішою.

Великою популярністю у представниць прекрасної статі користується перманентний макіяж повік, який робиться в техніці розтушовування. Татуаж повік допомагає не тільки завжди бути у всеозброєнні, але і приховувати вікові зміни шкіри над очима. Не менш популярним є промальовування міжвійкової стрілочки – погодьтеся, на цю процедуру ми витрачаємо дуже багато часу.

Що ж стосується перманентного макіяжу губ, то він робиться в таких техніках: растушовування, контур і технологія 6D, яка дозволяє значно збільшувати обсяг губ. Різноманітна палітра пігментів дозволяє створювати варіанти макіяжу, які підходять саме вам – прозорі, матові, з ефектом блиску, яскраві, насичені, ніжні і натуральні кольори.

До проведення процедури перманентного макіяжу потрібно поставитися з усією серйозністю:

  • за день до процедури необхідно відмінити прийом всіх препаратів, здатних розріджувати кров;
  • не вживати алкоголю, кави і морепродуктів, так як всі ці продукти сприяють уповільненню кровотоку і лімфи, в результаті ви можете отримати зовсім не той ефект, який очікували;
  • пройти пробу на алергічну реакцію

Як у будь-якої іншої естетичної процедури, в перманентного макіяжу існує свій список протипоказань. Це період вагітності та годування груддю, некомпенсований цукровий діабет, хронічні захворювання в стадії загострення, ГРВІ, онкологія, гіпертонія, травми, запалення, алергічні реакції в місці проведення татуажу. Якщо ви раніше вдавалися до блефаропластики або якихось інших хірургічних втручань, повинно пройти не менше півроку, перш ніж можна буде робити перманентний макіяж, щоб приховати постопераційні шрами.

Процедура перманентного макіяжу передбачає пошкодження шкіри множинними мікроуколами. Для того, щоб процес загоєння пройшов швидко і якісно, ​​необхідно неухильно дотримуватися всіх розпоряджень лікаря. Серед яких обов’язкове використання ранозаживляючих мазей, таких як «Бепантен», «Д-пантенол» і ін. У перші дні вмиватися можна тільки прохолодною водою. Не допускати потрапляння сонячних променів на ті ділянки шкіри, де була проведена процедура перманентного макіяжу. Процес загоєння після процедури характеризується появою скоринки, яку, як би вам цього не хотілося, категорично не можна відколупувати самостійно. Вона повинна відпасти сама. Втручання в цей процес може призвести до утворення рубців, від яких, як ви самі розумієте, буде складно потім позбутися. Протягом 3-4 днів після проведення татуажу під забороною відвідування лазні, сауни, басейну, прийом гарячої ванни і розпарювання обличчя. Природно, декоративною косметикою в період загоєння теж краще не користуватися.

Джерело

Поділись


Новини партнерів