Як вибрати тонік для волосся і як ним користуватися

Тонік для волосся допомагає швидко змінювати колір пасом без ризику піддати їх занадто агресивного впливу фарби. У цій статті ми розповімо, якими бувають тоніки і як їх правильно використовувати.

Тонік – це косметичний засіб, здатний фарбувати волосс , не впливаючи на його структуру. Тонік, на відміну від стійких барвників, не містить аміаку, що зводить шкоду для волосся до мінімуму. Часто виробник збагачує склад засобу компонентами для догляду, що також сподобається вашому волоссю.

Як користуватися тоніком для волосся?

Тонік для волосся рекомендується використовувати блондинкам, щоб запобігти появі жовтизни. Саме на світлому волоссі ефект від тонуючих засобів найбільш помітний. Брюнеткам підійдуть більш стійкі тоніки, які діють активніше і забарвлюють яскравіше. Є одне важливе обмеження – тонуючі засоби не можна використовувати на волоссі, яке недавно зазнало агресивного хімічного впливу: знебарвлення або хімічної завивки. У цих випадках локони можуть отримати зовсім несподіваний відтінок.

Як користуватися тоніком для волосся? Це дуже просто зробити в домашніх умовах. Вам знадобляться рукавички, рушник і гребінець з рідкими зубчиками. Виконайте крок за кроком наступні дії:

  • Нанесіть тонік на вологе чисте волосся по всій довжині. Для рівномірного розподілу використовуйте гребінець.
  • Щоб тонуючий засіб не зафарбував на лобі і за вухами, можна намазати ці області жирним кремом.
  • Фарбування триває 20-30 хвилин, потім промийте волосся теплою водою.
  • Якщо ви хочете отримати зовсім легкий відтінок, скоротіть час впливу або додавайте тонік в шампунь або бальзам.

Джерело

Поділись


Новини партнерів