Чому вії псуються через нарощування? Ефективні способи їх відновлення

Ще відносно недавно, така косметична процедура, як нарощування вій, переживала справжній пік популярності. До цієї послуги, здатної замінити необхідність в щоденному макіяжі, і підкреслити виразність очей, вдавалися представниці прекрасної статі різного віку, від зовсім юних дівчат до цілком зрілих дам.

Однак після того, як перший захват пройшов, жінки, що випробували на собі процедуру нарощування, відзначили, що, по-перше, ефект від неї не настільки вже й тривалий, по-друге, є необхідність в регулярному проведенні корекції, і по-третє, стан  вій після зняття штучних, залишає бажати кращого.

Якщо сеанс проводив кваліфікований професіонал, і при цьому використовував тільки якісні матеріали, про якісь по-справжньому серйозні негативні наслідки говорити не доводиться. Але нерідко керуючись бажанням заощадити на вартості, дівчата звертаються до сумнівних майстрів, і дають згоду на процедуру, яка згодом виявиться травматичною для вій. Як наслідок. Вони стають більш крихкими і ламкими, ніж були до цього, втрачають шовковистість і природний блиск, а в гіршому випадку починають ще й випадати.

Чому натуральні вії псуються через нарощування?

Головна причина погіршення стану і зовнішнього вигляду волосків, яка найчастіше зустрічається – застосування неякісного клею, за допомогою якого фіксують окремі штучні волоски або пучки. Низькопробний склад речовини, що клеїть, який використовують для істотного здешевлення вартості процедури, здатний завдати серйозної шкоди не тільки віям, але ще і очам. До можливих наслідків можна віднести роздратування і почервоніння. Неякісний клей погано впливає не стільки на самі волосяні стрижні, як на їх корінці, порушуючи надходження кисню і поживних речовин. Через це волоски починають рости набагато повільніше і істотно стоншуються.

Ще один серйозний ризик, пов’язаний з нарощуванням, криється в неохайному знятті штучних волосків. Більшість використовуваних на сьогоднішній день методик припускають приклеювання штучних волосків безпосередньо до рідних вій. Тому, якщо спробувати їх зняти без використання спеціального розчинника для клею, зростає ризик видалити нарощені вії разом зі своїми натуральними. З цієї причини категорично не рекомендується самостійно займатися видаленням нарощених вій.

Якщо все-таки не вдалося уникнути негативних наслідків, не варто панікувати. Життєвий цикл натуральних вій становить близько двохсот днів, після чого відбувається оновлення. Найголовніше, що можна зробити в обставинах, що склалися, – докласти всіх зусиль, щоб привести їх у здоровий стан якомога швидше.

Найефективніші способи відновлення пошкоджених вій

Найважливіше, про що слід пам’ятати при досягненні поставленої мети, – необхідний комплексний підхід.

Догляд за шкірою повік

Вії – не єдині постраждалі через невдале нарощування, шкірний покрив повік теж суттєво постраждав через дану процедуру. Особливу увагу слід надати лінії росту вій, наносячи на неї спеціальний крем або прикладаючи ромашкові компреси. Для цього ватні диски змочують в попередньо приготованому і остудженому відварі сухих квіток ромашки, і накладають на область вік на чверть години. Процедура надає відмінний розслабляючий і лікувальний ефект.

Посилене живлення вій

Відмінний спосіб забезпечити ослаблені волоски усіма необхідними вітамінами та поживними речовинами – щодня наносити на них різні рослинні олії. Найкращий ефект надає чергування рицинової, реп’яхової і персикової олій.

Збагачення раціону

Поліпшувати стан вій необхідно не тільки зовні, але і зсередини. З цією метою варто переглянути свій звичний раціон, ввівши в нього продукти, багаті вітамінами А, Е і групи В. Хороший ефект продемонструє і прийом збалансованого вітамінного комплексу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів