Звички, які допомагають надати шкірі сяйва в домашніх умовах

Часом домогтися ідеального стану шкіри непросто, адже потрібно подбати не тільки про рівний тон, але і про гладкість, рівний рельєф, а також блиск і відсутність будь-яких недосконалостей на кшталт почервоніння, синців під очима, набряклості і інших вад. Будь-який фахівець незалежно від причин виникнення проблем скаже, що за шкірою, перш за все, потрібен правильний догляд.

Якщо у вас немає серйозних проблем зі шкірою, і ви просто хочете надати їй здорового і свіжого зовнішнього вигляду, правильно застосовуйте рідину для вмивання. Наносьте її легкими масажними рухами, обробляючи шкіру тільки подушечками пальців. При цьому стежте за температурою води. Не вірте в міфи про те, що гаряча вода здатна розкрити пори і ефективно очистити шкіру від забруднень, а холодна пори навпаки – звужує. Перепади температур погано відбиваються на стані шкірних покривів і тільки погіршують ситуацію, створюючи для шкіри зайвий стрес.

Серветками для зняття макіяжу рекомендується користуватися тільки в похідних умовах і в подорожах, коли немає можливості нормально змити макіяж. Удома ж віддавайте перевагу улюбленим і перевіреним засобам.

Забирають здорове сяйво на обличчі засоби з агресивними компонентами на зразок спирту. Насправді такі компоненти не підсушують шкіру, а лише провокують її виробляти більше жиру, чому проблема лише поглиблюється. Вибирайте ніжні зволожуючі засоби, які нормалізують баланс в шкірі і не сушать пори.

Не потрібно також користуватися агресивними скрабами з великими частинками, які травмують шкіру і провокують появу почервоніння і запалень. Краще користуватися гоммажами або м’яким скрабом, при цьому не частіше разу на тиждень.

Також не забудьте вивчити склад використовуваних засобів. У них не повинно бути сульфатів, які не тільки шкідливі для шкіри, але і візуально роблять її тьмяною. Обережно варто ставитися і до засобів, які мають занадто багато ароматів. Часто вони викликають роздратування, лущення і нерівний колір обличчя.

Джерело

Поділись


Новини партнерів