Натуральний пілінг тіла в домашніх умовах

Щоб тіло виглядало оксамитовим, гладким і пружним, за ним потрібно правильно доглядати. Домашній пілінг є безпечним для тіла, допомагає позбутися від відмерлих клітин, нормалізує кровообіг в шкірному покриві і навіть запобігає появі целюліту.

Щоб робити пілінг правильно, дотримуйтесь нижче вказаних рекомендацій:

  • Прийміть теплий душ або ванну, щоб розпарити шкіру
  • Масажними рухами нанесіть на все тіло скраб
  • Ніжно, але ретельно помасажуйте шкіру кілька хвилин
  • Змийте скраб ледь теплою водою
  • Витріть рушником насухо
  • Нанесіть на тіло зволожуючий крем

Будьте уважні: щоб не травмувати шкіру, робіть процедуру не частіше ніж один раз на тиждень. Якщо шкірні покриви сухі і чутливі, скраб краще робити раз на два тижні. Тепер розглянемо кілька простих, але ефективних рецептів домашніх пілінгів для тіла.

Кавовий скраб

2 столові ложки кавової гущі змішайте з водою в таких пропорціях, щоб вийшла суміш кашоподібної консистенції. Додайте трохи зволожуючої олії для тіла і столову ложку меду. Нанесіть на тіло масажними рухами і змийте водою кімнатної температури.

Сольовий пілінг

Для приготування суміші до 3 столових ложок солі додайте 70 мл оливкової олії. Гарненько перемішайте і нанесіть на вологу шкіру масажними рухами. Змийте теплою водою і промокніть тіло рушником. Після пілінгу обов’язково нанесіть на шкіру зволожуючий лосьйон або крем.

Пілінг з фруктів і вівсянки

Роздавіть м’якоть одного банана і натріть на тертці м’якоть зеленого яблука. Додайте до них 3 столові ложки вівсянки, білок і 2 столові ложки меду. Все перемішайте і нанесіть на вологе тіло масажними рухами. Залиште на 10 хвилин потім змийте теплою водою. Промокніть вологе тіло серветками або рушником і нанесіть зволожуючий крем.

Цукровий скраб для тіла

Підходить для жирної і нормальної шкіри. Змішайте склянку цукру і півсклянки гелю для душу. Додайте до них 2 столові ложки кокосового масла і нанесіть засіб на вологе тіло. Змийте водою кімнатної температури і промокніть тіло рушником. Нанесіть зволожуючий крем.

Джерело

Поділись


Новини партнерів